rectangle3
hexa
circle
september 4, 2023   /   Marknadsföring, Vår Digitala Värld

Vad är Matomo?

När vi talar om webbanalys är det oftast namnet Google analytics som först dyker upp. Men det finns andra alternativ på marknaden som erbjuder stora fördelar, särskilt när det gäller datasekretess och anpassningsförmåga. Ett sådant verktyg är Matomo, och i detta inlägg kommer vi att få igenom dess unika egenskaper och dess popularitet, särskilt inom Sverige. 

Matomo, tidigare känt som Piwik, är ett open-source webbanalysverktyg och växer snabbt inom Sverige. Det innebär att istället för att vara bunden av propirietära lösningar, kan användare anpassa, modifiera och utöka Matomo för att passa sina specifika behov. Detta är särskilt användbart för företag och personer som vill ha full kontroll över sin data och hur den samlas in och analyseras. 

 

Varför väljer svenska företag Matomo?

Ordet Matomo Sverige har ökat i sökning de senaste åren, och det finns goda skäl till det. Här är några skäl till varför svenska företag och webbplatsägare överväger Matomo. 

 

Datasekretess:

Med GDPR och andra dataskyddsregler, är integritet en stor angelägenhet för många. Matomo erbjuder ett alternativ där all data ägs och kontrolleras av webbplatsägaren. Det finns ingen tredjepartsdelning om du inte väljer det.

 

Anpassning: 

Matomo erbjuder robusta API:er och anpassningsalternativ, vilket gör det lätt för företag att anpassa verktyget efter sina behov.

 

Inget datatak

Till skillnad från vissa versioner av andra analysverktyg, sätter Matomo inget datatak. Detta innebär att du kan spåra obegränsade sidvisningar utan extra kostnad.

 

Lokalt stöd

Med en växande community av Matomo-användare i Sverige finns det lokal expertis och resurser till hands.

 

Matomo i Sverige

När det kommer till webbanalystjänster i Sverige, är Matomo ett populärt och robust val. Det finns många svenska webbyråer som erkänner kraften och potentialen i Matomo, inklusive Helsingborg Design LAB. Vår kompetens inom Matomo visar att detta verktyg har blivit en central del av det digitala landskapet i Sverige.

På Helsingborg Design LAB erbjuder vi applikationsförvaltning för Matomo. Men när man väljer en aktör, är det avgörande att skilja mellan drift av Matomo och applikationsförvaltning. Medan drift involverar teknisk underhåll innebär applikationsförvaltning en djupare förståelse och kompetens kring Matomo som produkt.

För dem som söker expertis inom Matomo Sverige, finns det webbyråer som oss som kan ge stöd och insikt i programmet.

 

Vad är Matomo?