rectangle3
hexa
circle
augusti 29, 2023   /   Marknadsföring

Matomo: Funktioner och Fördelar

Matomo, tidigare känd som Piwik, är en ledande open-source webbanalysplattform som erbjuder en mängd funktioner och fördelar för webbplatsägare och marknadsförare. Här är en utförlig genomgång av Matomos huvudfunktioner och de fördelar som gör det till ett attraktivt val för många.

 

Full äganderätt över din data

Eftersom Matomo är en open-source lösning, behåller du full kontroll över din data. Till skillnad från andra webbanalysverktyg, där din data kan lagras på tredjeparts servrar, kan du välja exakt var du vill lagra din data med Matomo. Detta är särskilt viktigt för företag som är känsliga för dataskyddsförordningar.

 

Anpassningsbarhet

Varje företag och webbplats har unika behov. Matomos open-source natur innebär att du kan anpassa det för att uppfylla dina specifika krav. Om det finns en specifik funktion som saknas, kan du antingen utveckla den själv eller använda någon av de många plugins som finns tillgängliga.

 

Integritetsfokuserad

Matomo uppfyller de globala dataskyddsförordningarna, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill garantera att deras webbanalys sker i linje med GDPR, CCPA och andra liknande lagar. Det erbjuder även funktioner som användardata-anonymisering.

 

Allt-i-ett Dashboard

Med Matomo får du tillgång till en central dashboard där du kan övervaka allt från besökarens källa, den tid de spenderar på din webbplats, vilka sidor de besöker mest, till konverteringsfrekvenser för dina mål. Denna dashboard går även att anpassa utifrån den data du vill ska synas. 

 

Självhosting eller molnbaserad

Du kan välja att ha hosting för Matomo på din egen server eller använda Matomo Cloud, baserat på dina tekniska resurser och preferenser. På Helsingborg Design LAB kan erbjuder vi även hosting för Matomo vid installation.

 

Spåra flera webbplatser

Med Matomo kan du enkelt spåra flera webbplatser från en enda installation. Detta är särskilt användbart för företag eller individer som driver flera webbplatser eller kampanjer.

 

Inbyggda rapporter och exportfunktioner

Generera detaljerade rapporter om din trafik, konverteringar, mål och mer. Dessutom kan du enkelt exportera dessa rapporter för att dela dem med ditt team eller kunder.

 

Överväger du att installera Matomo?

Matomo erbjuder en robust och anpassningsbar lösning för webbanalys. Dess öppna källkod, integritetsfokuserade funktioner och flexibilitet gör det till ett förstahandsval för många företag och webbplatsägare. Om du letar efter ett verktyg som ger dig djupgående insikter om din webbtrafik samtidigt som du behåller full kontroll över din data, bör du överväga Matomo. Läs mer om skillnaderna mellan det populära analysverktyget Google Analytics 4 och Matomo.

Kontakta oss vid frågor eller hjälp av Matomo installation här!

Matomo: Funktioner och Fördelar