rectangle3
hexa
circle
Följ med oss ​​och träffa teamet bakom HDL på D-Congress 6-7 mars 2024
×

UX & UI Design

Sannolikheten är hög att du har stött på termerna UX (användarupplevelse) och UI (användargränssnitt) inom de senaste åren. Hela användarupplevelsen sträcker sig över den digitala och fysiska sfären och handlar om att skapa meningsfulla sammanhang mellan människor och produkter eller tjänster. Genom att utnyttja potentialen hos UX och UI hjälper vi våra kunder att säkerställa att deras slutanvändare når sina må

Hur vi arbetar med UX UI Design

Så, hur går vårt arbete med UX/UI Design till? Med vår UX Design skapar vi gränssnitt som är användarvänliga och lätta att navigera. Vår fokus sträcker sig till att optimera flöden och konverteringar för att maximera resultatet. Vi använder oss av UX-lösningar för att skapa enkla, avskalade layoutskisser som utgör grunden för våra användartester. Att mäta hur väl en applikation eller webbplats fungerar och sedan anpassa vårt UX-arbete baserat på resultaten är en central del av vår användarupplevelse (UX)-strategi.

UX-design – Med användaren i fokus

UX handlar om mycket mer än bara en estetisk fasad eller en väg mot att leda användare till konvertering. I vår UX-design, placeras användaren alltid i centrum – vi lyssnar uppmärksamt och tar hänsyn till deras unika behov och preferenser. Genom att satsa på det där ”lilla extra” strävar vi efter att särskilja din tjänst från andra alternativ – och förvandla tjänsten till något som är intuitivt, förståeligt och lätt att använda. Bakom varje framgångsrikt och användarvänligt gränssnitt finns omfattande insiktsarbete.

UI-design för att skapa känslan

UX och UI arbetar i symbios och har förmågan att tillsammans skapa magi. Genom vår UI-design sätter vi tonen, formger själva designen och skapar användargränssnittet för din tjänst, produkt eller webbplats. Vi guider dina kunder genom tjänstens eller produktens användargränssnitt och skapar en upplevelse som motsvarar dina förväntningar och dina kunders behov, oavsett vad de är.

UU – Prioritera tillgänglighet

Universell design syftar till att anpassa produkter, tjänster och miljöer så att de blir bättre och enklare för alla att använda. Att fokusera på tillgänglighet innebär att vi tänker på hur din lösning kommer att fungera i olika situationer. Det handlar om att skapa lättförståeligt innehåll så att dina kunder enkelt kan genomföra beställningar av produkter eller tjänster. Samtidigt ser vi till att ha tillräckligt stora knappar och teckensnitt som fungerar smidigt på alla enheter. Våra konsulter är engagerade i att säkerställa att de lösningar de utvecklar följer riktlinjerna enligt WCAG 2.0 och Webbdirektivets krav.

Användartestning – Insikter som gör skillnad

Användartestning är ett kraftfullt verktyg som ger oss inte bara information om hur användare navigerar eller om deras behov uppfylls. Det ger oss också insikter i de känslor och tankar som den viktigaste personen i rummet, användaren, upplever. Vi kan användartesta i stort sett allt; webblösningar, appar, logotyper och kampanjkoncept. Vi använder både kvalitativa och kvantitativa tester och anpassar vår metodik efter hur kundens lösning ser ut och vilka mål som ska uppnås.

UX-writing & Microcopy – Skriven text som förhöjer upplevelsen

UX-writing och microcopy handlar om att förbättra användarupplevelsen genom korta, koncisa, personliga och begripliga texter, särskilt på webbplatsen, i appen, på produkten eller i tjänsten.

Skapa en användarvänlig webbplats

Vänd dig till oss på Helsingborg Design LAB, där våra erfarna UX/UI-designers kan hjälpa dig att skapa en digital upplevelse som imponerar på dina användare.

Kontakta oss idag för att diskutera dina designbehov och ta det första steget mot en webbplats som verkligen sticker ut från mängden. Låt oss hjälpa dig att skapa en imponerande digital närvaro som inte bara ser fantastisk ut, utan som också är intuitiv och lätt att använda för alla dina besökare.