rectangle3
hexa
circle
oktober 25, 2022   /   Vår Digitala Värld

Schemalägga inlägg i WordPress

Schemalägga inlägg i WordPress

Finns det något jobbigare än när du förberett ett riktigt bra inlägg, tänkte trycka på publicera men sen glömde bort det? Tack och lov kan schemaläggning av dina inlägg hjälpa till att undvika sådana problem! Vi delar med oss av hur man tidsinställer inlägg, häng med!

Varför ska man schemalägga inlägg i WordPress?

Att schemalägga inlägg sparar tid och kan hjälpa till att hålla dig och din hemsida organiserad. Inläggsplanering kan dessutom vara till stor hjälp om du går på semester eller helt enkelt inte har tiden att sitta och publicera direkt. Istället för att låta din hemsida stå tyst så kan du schemalägga några inlägg i förväg för att hålla igång medans du är borta.

 

Såhär schemalägger du inlägg i WordPress

Den första metoden är schemaläggning av inlägg med hjälp av WordPress blockredigerare. Detta är den rekommenderade metoden, eftersom den är lättast att genomföra och inte kräver några ytterligare plugins. För att komma igång skapar du ett inlägg eller en ny sida i WordPress, när du sedan är i inläggsredigeraren kommer du att märka att tidpunkten är inställd på Publicera omedelbart i panelen Publicera. Klicka på Publicera omedelbart för att visa en rullgardinsmeny där du kan välja ett visst datum och en viss tid när inlägget ska publiceras.

 

Den andra metoden innefattar WordPress Klassiska Redigerare som är en liknande metod som den första. När du är i inläggsredigeraren letar du efter panelen Publicera till höger på skärmen i din WordPress-instrumentpanel. Den är som standard inställd på Publicera omedelbart. Klicka på länken Redigera bredvid alternativet Publicera omedelbart, då visas en rullgardinsmeny med några olika planeringsalternativ.

 

Den tredje och sista metoden är att installera ett Plugin, om du inte använder WordPress blockredigerare, eller om du vill ha mer kontroll över schemaläggningen av dina inlägg, kan du använda ett Plugin. Ett av de mest populära pluginen för schemaläggning av inlägg är SchedulePress. Detta plugin är kostnadsfritt att använda och låter dig schemalägga dina inlägg i förväg.

 

Har ni några frågor eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!

Schemalägga inlägg i WordPress