rectangle3
hexa
circle
juli 21, 2022   /   Design LAB

WordPress och WooCommerce utveckling tillsammans med HDL

WordPress och WooCommerce
Här på Helsingborg Design LAB jobbar vi med WordPress och WooCommerce och har tillsammans med de två gjort en stor utveckling. Häng med så ska vi förklara lite vad WordPress och WooCommerce är för något och varför ni borde använda detta ihop!

 

Varför väljer företag WordPress?

Idag är WordPress en av världens ledande CMS plattformar. Framförallt inom näringslivet där både mindre enmansföretag och stora globala aktörer använder den för att bygga sina hemsidor. Det finns många anledningar till att plattformen är så brett använd och fördelarna med WordPress funktioner är flera. Fördelarna med WordPress för företag är att det är en gratis plattform som alla kan ladda ned, det finns många olika plugins att välja mellan för att komplettera din hemsida och det är också väldigt enkelt att använda.

Eftersom WordPress har så många plugins så är det möjligt att göra nästan vilken hemsida som helst, från att kunna göra enklare bloggar eller företags-hemsidor så kan man till exempel skapa en e-handelsbutik, en medlemskaps-hemsida till ett gym eller en Wikipedia-lik hemsida.

WooCommerce är en bra start
Om du funderar på att starta en webbutik så är WooCommerce ett jättebra plugin att skaffa. WooCommerce är ett gratis plugin för WordPress och har över 13 miljoner nedladdningar, det är den programvaran som verkställts på flest webbutiker. När du sammankopplat och installerat din WooCommerce med WordPress så får du tillgång till grundläggande funktioner för hantering av produkter, ordrar och kunder.

Kärnan i programvaran hanterar även de viktigaste funktionerna som krävs för att driva en webbutik. Internationella kunder, lagerhantering, hantering av säljskatt, beräkning av fraktkostnad, kuponger och rabattkoder är bara några få av alla e-handelsfunktioner WooCommerce erbjuder.

WordPress och WooCommerce istället för Webflow och Shopify 

Om man jämför Webflow och WordPress så märker man snabbt att WordPress inte använder samma tillvägagångssätt som Webflow. WordPress är enklare att använda eftersom man istället för en front-end redigerare så använder de något som kallas Block Editor. Detta system är lätt att använda eftersom varje del av innehållet finns som sitt eget block och kan redigeras och flyttas individuellt.

Blockredigeringssystemet finns också i WordPress-widgetsektioner. Dessa är små funktionella element som kan placeras på specifika delar av din webbplats. Det är ett enkelt sätt att lägga till konsekvens i områden som sidofält, sidhuvuden och sidfötter.

När det gäller färdiga teman erbjuder WordPress en imponerande samling teman. Du kan välja mellan gratis och betalda alternativ som täcker ett uttömmande utbud av nischer. Dessa teman är också extremt flexibla: du kan antingen redigera koden direkt eller använda WordPress inbyggda system för ett enklare tillvägagångssätt.

När det kommer till e-handel så är det mest populära alternativet för WordPress-användare WooCommerce eftersom det är gratis att använda. WooCommerce är ett plugin med öppen källkod som man lägger till i WordPress CMS.

WooCommerce integrerar också med flera populära tredjepartslösningar. Dessa inkluderar några av de mest populära verktygen för Customer Relationship Management (CRM).

Du kan till och med lägga till anpassad kod till en WooCommerce-butik om du är en utvecklare. Alla dessa funktioner gör WooCommerce till en otroligt flexibel och anpassningsbar plattform.

 

Vad gör vi på Helsingborg Design LAB med WordPress och WooCommerce?

Vi på Helsingborg Design LAB använder inte färdiga teman som finns på WordPress, utan vi bygger upp våra egna. Detta för att vårt arbete ska vara unikt och sen blir det lättare för er att hänga med. Med detta kommer också skräddarsydda integrationer som betal- och affärssystem, allt utifrån vad som passar ert företag bäst.

Vi använder även Advanced Custom Fields som är ett plugin för WordPress, som gör det väldigt enkelt att redigera, lägga till och ta bort sektioner på er hemsida. Här får man en stor överblick över hemsidan och hur det kommer att se ut med sidor och inlägg. Våra WordPress specialister hjälper dig med det du behöver.

Har ni några frågor angående WordPress och WooCommerce eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här.

WordPress och WooCommerce utveckling tillsammans med HDL