rectangle3
hexa
circle
mars 25, 2022   /   Marknadsföring

Varför är det viktigt med SEO?

Så, varför är det viktigt med SEO? Sökmotoroptimering eller SEO är den praxis som gör att en webbplats rankas högre i sökomotorns resultat. Självklart vill man alltid vara nummer ett, men vad ska man tänka på för att hamna längst upp? 

Nästan 80% av konsumenter gör undersökningar online innan de köper något och nästan 70% klickar på en länk som finns på första sidan av sökmotorerna. Detta betyder alltså att du har större chans att få ett klick och ökar din försäljning om du ligger högt upp på rankingen.  

Varför är det viktigt med SEO?

Vad är SEO?

SEO är en förkortning för begreppet Search Engine Optimization och kortfattat så handlar det om att optimera en hemsida så att den syns högt i en sökmotors sökresultat. Idag är Google den största sökmotorn och det är där cirka 90% av alla sök görs. SEO är väldigt effektiv och nu ska vi berätta varför ni bör satsa på detta, häng med! 

Du får fler klick från sökmotorerna 

Som vi nämnde här över så är det nästan 70% av konsumenterna som klickar på ett resultat på första sidan, redan här hör man hur bra detta är, eller hur? Anledningen till att så många klickar på ett resultat på första sidan beror på att konsumenter lita på Googles algoritm, det är ett faktum att Google rankar webbplatser baserat på konsumenternas efterfrågan och därmed gynnar relevanta hemsidor.  

Du skapar trovärdighet hos konsumenterna 

När Google gör sin rankning med webbplatser på sökresultatsidan rankas de först efter relevanta och optimerade webbplatser. Man vet ju själv att man ofta känner mer förtroende för en hemsida som hamnar högst upp när man googlar någonting, och dessutom får svar på sin fråga eller googling. 

Du skapar gratis tillväxt

Att bli vass på SEO kostar inte skjortan, utan det enda det kostar är din tid då SEO är något du kan göra själv. Det finns flera olika studier som visar att organiska klick på din webbplats ger mer intäkter än betalda klick. Det finns jättebra nybörjarvideos och inlägg som visar exakt hur du kan göra för att börja med SEO på din webbplats, men i slutändan gäller det att testa sig fram lite med olika sökord och så. 

Summan av kardemumman

Så, med andra ord borde alla lägga ner tid på att fixa SEO på sin webbplats! Vi hjälper er gärna om ni har några frågor eller behöver hjälp med er hemsida. Ni kontaktar oss enklast här!

Varför är det viktigt med SEO?