rectangle3
hexa
circle
augusti 26, 2022   /   Vår Digitala Värld

Varför är WordPress långsamt?

Långsam WordPress-webbplats

Det kan vara väldigt utmanande att ta reda på varför ni har en långsam WordPress-webbplats eftersom den innefattar många olika delar, från webbserver till olika teman och plugins. Det kan även bero på icke-optimerat innehåll som bilder, videos och inbäddningar.

4 steg för att kolla om din WordPress-webbplats är långsam

Alla webbsidor som tar mer än två sekunder att ladda är inte bra för användarupplevelsen. Helst bör du sikta på laddningstider under 1 sekund – allt däremellan är bra, men du bör alltid undersöka att optimera det ytterligare.  Det finns olika verktyg för testning av webbplatshastigheter som du kan använda för detta ändamål – GTmetrix, Pingdom Tools, Google PageSpeed ​​Insights och WebPageTest är alla solida val.

 

Att sätta din webbplats under ett belastningstest kommer att avslöja ny information om hur snabb den är i den verkliga världen. Man kan använda k6  för detta, ett gratis belastningstest-verktyg med öppen källkod som kan köras lokalt på ditt system.

 

Att testa din WordPress-webbplats teman och plugins borde vara nästa stora steg för att upptäcka några större prestandaproblem. Det finns mycket variation här och du kommer att upptäcka att vissa teman och plugins är bättre optimerade än andra.

 

Ett APM-verktyg kombinerat med verktyg för hastighets- och belastningstestning kan överta din webbplatsdiagnostik. Istället för att sätta upp en iscensättningsplats och gissa vilket plugin eller tema som ska inaktiveras en efter en, kan ett kompetent APM-verktyg hjälpa dig att identifiera källan till långsam prestanda – utan att ändra något på din webbplats. Den spårar och analyserar långsamma transaktioner, databasfrågor, externa förfrågningar, WordPress-hakar, plugins, etc.

 

Några tips för att fixa en långsam WordPress-webbplats

  • Håll din WordPress-webbplats uppdaterad
  • Optimera bilderna på din webbplats
  • Använd plugins försiktigt och endast om ni behöver
  • Konfigurera cache för att optimera din webbplats
  • Snabba upp din långsamma WordPress Admin Dashboard
  • Optimera din WordPress-databas regelbundet
  • Uppgradera till den senaste PHP-versionen

 

Sammanfattning

Att fixa en långsam WordPress-webbplats innebär många steg, men du kan göra det. Att ha en snabb webbplats hjälper till att öka din SEO, användarupplevelse och omvandlingsfrekvens. Dessutom älskar alla en snabb webbplats! Behöver ni hjälp med en långsam WordPress-webbplats så hjälper vi på Helsingborg Design LAB gärna er! Ni når oss enklast här.

Varför är WordPress långsamt?