rectangle3
hexa
circle
november 8, 2023   /   Design LAB

Vad gör en projektledare på Helsingborg Design LAB?

Som projektledare är arbetsdagen varierande, fylld med en ständig ström av utmaningar och möjligheter. En typisk vecka för en projektledare omfattar vanligtvis en betydande mängd kundsamtal och kundmöten. Dessa möten är avgörande för att förstå och uppfylla kundernas behov. Projektledare diskuterar projektens utvecklingsstatus och tar hänsyn till eventuella nya önskemål som kan ha uppstått under projektets gång. Dessa möten är avgörande för att skräddarsy våra projekt och se till att de uppfyller våra kunders unika krav.

En annan viktig aspekt av projektledarens arbete är att hålla en kontinuerlig kommunikation med vårt team av utvecklare. Detta innebär att dagligen gå igenom projektstatus, planera kommande arbetsdagar och se till att alla är synkroniserade. Det är en uppgift som kräver förmågan att prioritera uppgifter effektivt. Detta resulterar i projekt som flyter smidigt och är i tid och inom budget, vilket ger våra kunder en känsla av säkerhet och tillit.

På Helsingborg Design LAB omfattar vårt arbete även interna projekt, särskilt inom marknadsföring för e-handelswebbplatser. Här använder vi vår kreativitet och tekniska expertis för att säkerställa att våra kunders webbplatser är optimerade för att attrahera och behålla kunder. Genom att öka våra kunders synlighet och lönsamhet på nätet bidrar vi till deras framgång.

Projektledare är också ansvariga för att hantera supportärenden som når våra olika kommunikationskanaler, som slack, e-post eller telefon. Vårt mål är att snabbt åtgärda dessa ärenden och säkerställa att de hanteras effektivt. Detta ger våra kunder en problemfri upplevelse med våra produkter och tjänster.

För att lyckas i denna roll krävs goda kommunikationsfärdigheter och förmågan att förstå och möta olika kunders behov och personligheter. 

Utöver dessa aspekter av projektledarens arbete är kompetenser och kunskaper inom digital strategi något vi lägger stor vikt i för att kunna ge våra kunder de krav och behov de har. Helsingborg Design LABs projektledare har stark grund i svenska och engelska i både tal och skrift samt erfarenhet inom webbproduktion och implementering av metoder som SDLC (Software Development Life Cycle).

Sammanfattningsvis är en vecka som projektledare på Helsingborg Design LAB ett mångsidiga och utmanande arbete med många bollar i luften samtidigt. Genom att aktivt lyssna på våra kunders behov, upprätthålla en smidig kommunikation med vårt team av utvecklare, och säkerställa att projekt och supportärenden hanteras effektivt, strävar vi alltid efter att skapa en stark och förtroendefull relation med våra kunder. Vårt främsta mål är att leverera resultat som gynnar våra kunders verksamhet och hjälper dem att nå sina mål. Som en pålitlig digital utvecklingsbyrå för hemsidor och applikationer är vi här för att göra det möjligt.

 

Vad gör en projektledare på Helsingborg Design LAB?