rectangle3
hexa
circle
augusti 11, 2022   /   Marknadsföring

Vad är Google Search Console?

Google Search Console

Ett av de bästa SEO-verktyg som finns är Google Search Console. Det är också ett av de mest förbisedda! Det är en samling med verktyg för att se till att din webbplats är frisk och funkar bra för Google. Men det gör även mycket mer än så! Häng med så ska vi förklara!

Detta kan inte bara hjälpa dig att diagnosticera tekniska SEO-problem utan det kan även hjälpa dig att förstå dina mest populära sidor, se vart du ranka på Google och även hjälpa dig att öka din organiska trafik. Det är helt gratis att använda och alla webbplatser oavsett plattform kan använda detta!

Vad är Google Search Console? 

Det är som sagt en samling verktyg och rapporter som gör det möjligt för alla som driver en webbplats att övervaka, hantera och förbättra sina webbplatser. Det är en webbtjänst som tillhandahålls gratis av Google, som ger dig information om din webbplats och de personer som besöker den. Med andra ord så kan användningen av detta göra optimeringen av din webbplats mycket enklare!

Funktioner

  • Indexrapport: Hur väl Google indexerar din webbplats
  • Översiktsrapport: Det totala resultatet för din webbplats
  • URL-inspektion: Hur specifika sidor fungerar från en teknisk synvinkel
  • Resultatrapport: Hur dina sidor presterar
  • Länkrapport: Dina externa och interna länkar

 

Vi hoppas att du nu ser hur Google Search Console kan hjälpa dig och din webbplats att lära känna varandra bättre! Har ni några frågor eller vill nå oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!

Vad är Google Search Console?