rectangle3
hexa
circle
augusti 25, 2023   /   Design LAB

Vad kännetecknar snygga hemsidor 2023/2024?

Att definiera vad som gör en hemsida tilltalande kan vara subjektivt. Ändå kan vi identifiera gemensamma drag för vad de flesta betraktas som ”snygga hemsidor”.

Huvudkomponenter i en framstående hemsida:

  • Lättnavigerad meny och tydlig struktur: Besökare ska snabbt kunna hitta det de letar efter.
  • Mobilanpassning: Med den stigande trafiken från mobilenheter är det viktigt att din webbplats ser bra ut och fungerar felfritt på alla enheter.
  • Teknisk optimering: En snabb och responsiv webbplats ger en bättre användarupplevelse och uppskattas av sökmotorer som Google.
  • Relevant och värdefullt innehåll: Hemsidans innehåll bör tillgodose besökarnas behov och uppmuntra dem att agera, vilket leder till konverteringar.

 

Varför du inte bara kan ha en ”cool” hemsida

Många tror att satsa på coola hemsidor hjälper dem att skilja sig från mängden. Men är det verkligen den bästa strategin för att bli synlig i den digitala världen?

Risker med att satsa för mycket på design
Det stora felet med att prioritera estetik framför allt annat är att du kan förlora fokus på viktiga aspekter som funktion, användarvänlighet och SEO (sökmotoroptimering). Många kunder väljer inte en e-handel eller tjänsteleverantör baserat på hur ”cool” deras webbplats ser ut.

Visst finns det undantag, men i stort sett är det bäst att prioritera användarens behov snarare än att imponera med avancerade visuella funktioner.

Nyckelelement för en framgångsrik hemsida
För att en hemsida ska vara framgångsrik behöver den balansera mellan funktion, design och användarvänlighet. Det gäller att inte prioritera ett element på bekostnad av de andra. Beroende på ditt företags unika behov kan vikten av varje aspekt variera.

Med en välbalanserad hemsida kan ditt företag njuta av:

  1. Ökad konverteringsfrekvens: När besökare litar på ditt varumärke och lätt kan navigera kommer fler att utföra önskade handlingar, som att handla eller begära en offert. Starka CTA-knappar (Call to Action) spelar här en kritisk roll.
  2. Användarvänlighet: En hemsida är främst till för dina kunder. De som finner det enkelt att navigera och göra affärer med dig kommer troligtvis tillbaka.
  3. Stärkt varumärkesidentitet: Mer än bara att förmedla information, bör din webbplats stärka ditt varumärkes budskap och det intryck kunderna får av ditt företag.
  4. Ökad organisk trafik: Med rätt optimering kan din webbplats attrahera mer gratis trafik från sökmotorer som Google.

 

Varför design är ett av de viktiga elementen för en hemsida?

En väldesignad hemsida ökar förtroendet hos besökarna och ger ett positivt första intryck. Detta kan i sin tur leda till ökade konverteringar eller försäljningar. Ditt företags hemsida är inte bara ett digitalt visitkort, utan också en kraftfull del av din varumärkes- och marknadsföringsstrategi. Vi på Helsingborg Design LAB designar, utvecklar och marknadsför hemsidor. Har du e-handel och vill göra en rejäl uppgradering klicka här.

Vi hjälper till med designen men gör även användbara och användarvänliga funktioner så att din hemsida presterar med topp resultat.

Här är ett urval av några riktigt användarvänliga och snygga hemsidor vi har designat. Vill du också ha en snygg hemsida som konverterar kontakta oss här!

 

 

Vad kännetecknar snygga hemsidor 2023/2024?