rectangle3
hexa
circle
oktober 14, 2022   /   Marknadsföring

Skapa engagemang på Instagram

Oavsett om ni jobbar med marknadsföring, har eget företag eller kanske bara vill boosta ert personliga konto så är chansen stor att du någon gång undrat hur du kan få ett ökat engagemang på Instagram. Här har vi listat några tips till er för att skapa engagemang på Instagram!

Engagemang

Rätt mått på bilderna

Genom att ha koll på vilka storlekar som ska vara på respektive inlägg så slipper man råka ut för att delar av bild beskärs bort eller blir pixlig. Följer man rätt bildstorlekar så ser man till att bilderna ser bra ut och det ökar chansen på att folk stannar upp och tittar på innehållet. Det ser även mer professionellt ut att ha rätt storlek till rätt plats, det vill säga en storlek för story och en för vanliga inlägg.

 

Video är engagemang 

Att använda sig av video har visat sig vara med effektivt när det kommer till att skapa engagemang på Instagram. Ibland kan det vara svårt att komma igång med video, men börja enkelt och testa att göra rörligt material av de du tänkt lägga upp. Kanske en tutorial på något eller några tips!

 

Skapa content som man vill spara

Gillningar, delningar och kommentarer i all ära, men visste du om att Spara-knappe har lika stor betydelse för att öka engagemanget? Det handlar om att skapa innehåll som folk vill spara för att kunna komma tillbaka till det senare. Exempel på inlägg som man vill spara är inspirerande inlägg, recept, tutorials och informativa inlägg.

 

Lär känna dina följare 

Att skapa engagerande innehåll är svårt om du inte vet vem du gör det till. För att veta vad just dina följare gillar och vill se mer av så måste du ta reda på vilka de är. Det finns olika sätt att göra det på men genom att ha Instagrams företagskonto kan man få tillgång till mycket nyttig information!

 

Ha en strategi

För att få ett fint flöde som hänger ihop så behöver man planera sina inlägg. Det första man kan göra är att fundera på vad ditt konto har för syfte och vad du har för mål. Välj ut ungefär fem olika typer av innehållskategorier som du ska hålla dig till. Kategorierna kan vara allt ifrån memes, informativa inlägg, tips, recensioner och liknande. När du väl bestämt vad för slags av innehåll du ska variera mellan så är det lättare att komma på idéer till nya inlägg.

 

Vi önskar er lycka till med att skapa engagemang på Instagram! Har ni några frågor eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här.

Skapa engagemang på Instagram