rectangle3
hexa
circle
december 7, 2022   /   Marknadsföring

Skapa content för kunden

 

Skapa content för kunden

I detta inlägget ska vi hjälpa er med att skapa content för kunden! Hur får du din kund att förstå ditt varumärke och dina produkter eller tjänster? Häng med!

Lär känna dina kunder

Det är många som missar detta, men ack så viktigt det är. Vi tror ofta att vi vet exakt vem vår kund är, eller åtminstone vem vi vill att vår kund ska vara. Tyvärr fungerar inte detta alltid, då vi måste se till vem vår faktiska kund är så att ni kan skapa innehåll som tilltalar just den personen. Ett bra sätt att förstå sig på sin kund är att skapa personas, då man bygger upp en hel personlighet inom en specifik målgrupp. Detta gör vi för att få ett ansikte på de vi försöker nå.

 

Analyser och undersökningar

Istället för att gissa vem som besöker hemsidan så kan vi faktiskt använda de verktygen som finns, både Google Analytics och egeninsamlad data från hemsidan, för att se vem som faktiskt besöker hemsidan. Sen får man inte heller underskatta att göra faktiska undersökningar för att förstå vem din kund är. Skicka ut mail till kunder eller till de som övergivit varukorgen, och ställ frågor. Genom att fråga faktiska personer istället för att strikt se till kvantitativ data så får du istället kvalitativ data. En kombination av analyser och undersökningar ger dig en bättre bild av vem din främsta målgrupp är.

 

Utvärderingar 

Efter arbetet ni gjort så måste man utvärdera. Vi sätter ihop datan vi fått in för att skapa oss en bild av vem vår målgrupp faktiskt är, när vi gjort detta så bygger man om sina personas för att passa det vi har sett genom analysarbetet. Genom att jobba på detta sättet så kommer du hela tiden att ligga i fas med din hemsidas användare och potentiella kunder och du kommer även kunna anpassa innehållet för din målgrupp.

 

Vad vill kunden se?

Nu när du har lärt känna din kund, eller fått en tydligare bild av det, så kan man lättare börja skapa innehåll för att tilltala målgruppen. En viktig sak att komma ihåg är att din kund inte kan dina produkter, så du behöver visa och övertala dem.

 

Vi hoppas att ni får nytta av våra tips och lycka till med att skapa content för kunden! 

Skapa content för kunden