rectangle3
hexa
circle
juni 3, 2022   /   Marknadsföring

Page Speed-optimering för SEO

Att ha en snabb webbplats ger dig två flugor i en smäll, både bättre användarupplevelser för besökaren men också bättre sökmotoroptimering. Page Speed är med andra ord ett snabbt och billigt sätt att förbättra en befintlig webb. Vi kan hjälpa er att göra er webb snabbare!Page Speed

Inom SEO pratas det mycket om Page Speed, men vad är det egentligen? Page Speed mäter hur lång tid det tar för innehållet på en specifik webbsida att laddas. Tidigare var Page Speed bara ett av många mätvärden som webbutvecklare använde för att avgöra hur snabbt en person kommer åt innehållet på er webbsida. Idag har det istället omvandlats till en viktig faktor som sökmotorer som Google använder när de rankar sajter i sökresultat. 

 

Vad gör vi?

Det första vi gör när vi ska förbättra laddningstiden på er webbplats börjar vi alltid med att kolla hur er webbplats laddar idag och vad som drar ner tiden. Därefter kollar vi på vad vi kan göra för att ge er en snabbare laddningstid. Ni får alltså ett kvitto på hur laddningstiden har förbättrats efter vårt arbete. Att göra er webbplats snabbare tar oftast inte så lång tid, men vi rekommenderar att detta sker löpande. En gång i månaden brukar vara lagom för att få en översyn! 

 

Kvalitet och användarvänlighet

En stor anledning till att Google lägger så stor vikt vid Page Speed är att det speglar webbsajtens kvalitet och användarvänlighet. Användarna gör mindre på webbplatser vars Page Speed fördröjer   deras interaktioner med webbplatsen, vilket för den mindre intressant. Snabba sajter anses därför ha högre kvalitet och belönas därmed med högre rankning.  

 

Så summan av kardemumman, desto snabbare laddningstid din webbsida har desto fler besökare stannar på dina sidor och chansen är större att de kommer genomföra de moment du vill. Vare sig det handlar om ett köp eller att signa up sig på ett nyhetsbrev. Dessutom gillar Google att besökare stannar länge på sajter och sidor. Det innebär att innehållet förmodligen är relevant för besökaren och Google kommer därmed att ranka dig högre och högre rankning innebär fler besökare. Förstår ni cirkeln vi försöker förklara? Page Speed är SÅ viktigt! 

 

Vi hjälper er mer än gärna med att kolla er Page Speed och förbättra den, då når ni oss enklast här isåfall! 

Page Speed-optimering för SEO