HDL’s Senior Software Engineer

Det är en ny vecka och vi kör på med en ny presentation av våra medarbetare! Denna veckan ska vi få lära känna Rakesh lite mer. Vad är hans titel här på Helsingborg Design LAB och hur ser en vanlig arbetsdag ut för honom?

HDL's Senior Software Engineer

Hej Rakesh! Berätta lite om dig själv, vem är du och vad gör du helst på fritiden? 

Hej! Jag är en person som tror att kunskap är allt och att den bör överföras till en annan. Jag har funnit mig själv att lära mig nya teknologier och stackar för personlig utveckling och utveckling av team och projekt.

 

Vad är din titel här på Helsingborg Design LAB och vad är dina främsta uppgifter? 

Jag jobbar som Senior Software Engineer här på HDL och mina främsta uppgifter är att hantera frontend-ingenjörer, skapa POC, designa arbetsflöden, full stack-utveckling, forskning och utveckling (RND) och kodgranskning.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig som HDL’s Senior Software Engineer?

Normalt jobbar jag från kontoret. Först kollar jag mina meddelanden och projektledning för att se om någon viktig uppgift förutom sprint har dykt upp. Interagerar med min senior för att få rapporter från tidigare arbetsdagar. Sen diskuterar jag varje dag vad mitt team och jag kommer att arbeta med den dagen. Sen börjar jag arbeta med min högprioriterade uppgift och kontaktar mina kollegor om de behöver hjälp och kodgranskning. Vid slutet av min kontorstid validerar jag mina kodändringar, skickar den till versionskontrollsystemet och planerar för nästa dag. Jag tror att man alltid ska sträva efter att lära sig nya saker, för mig är det en teknisk stack så jag övar på nya bibliotek och teknologier. Till sist avslutar jag dagen med lite DSA-problem och en drink att svalka mig med!

 

Vi kör tre snabba med HDL’s Senior Software Engineer! 

Sommar/Vinter?

Kväll/Morgon?

Pasta/Pizza?

 

Har ni några frågor eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!