Möt HDL’s Grafiska Designer Amanda! Hon började här under 2020 och är riktig vass på Grafisk Design. Hennes främsta uppgifter är att designa cool stuff för både våra in-house projekt men också till våra kunder.

HDL's Graphic Designer

Berätta lite om dig själv, vem är du? 

Det är otroligt svårt det här med att beskriva sig själv, men om jag skulle göra ett försök att sammanfatta mig själv skulle jag först och främst säga att jag är en väldigt kreativ person. 

Jag älskar att skapa, och när jag inte har något för händerna att göra blir jag otroligt otålig, det är som att jag får kreativ abstinens. Jag håller på med allt möjligt från grafisk design och digital 3d-konst till keramik och macramé. Jag skulle också beskriva mig själv som något nördig. När jag väl get into stuff så gör jag dem fullt ut, och jag älskar att gräva ner mig i saker som intresserar mig så mycket det går.

Jag tycker de flesta områden inom Design är otroligt kul och spännande, men ett område som jag har insett är mycket mer exciting än jag först tyckte sedan jag började min praktik- och sedan arbete här på HDL, är webbdesign. Just nu håller jag på med mitt examensarbete i Digital Design, där jag valt att skriva om webbdesign och mer specifikt hur olika typer av meny- och navigationsdesign kan påverka användarupplevelsen på en webbplats. 

På min fritid har jag många olika kreativa hobbies som jag tidigare nämnde, utöver detta tränar jag mycket dans, och jag har också börjat ta upp mitt intresse för spelprogrammering igen nyligen, och så gosar jag med min katt!❤️

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? 

Vad jag gör är väldigt olika från projekt till projekt, ibland designar jag logotyper och ikoner, och ibland hela hemsidor, så även “vanliga” arbetsdagar kan vara väldigt olika varandra. Jag tycker det är otroligt kul och givande att få vara med i så många olika typer av projekt, och älskar att mitt jobb är väldigt ombytligt. 

 

Vi kör 3 snabba! 

Solsemester/skidsemester? 

– SOLSEMESTER (Jag har aldrig åkt skidor, och är livrädd to do so)

Morgonmänniska/kvällsmänniska? 

– Kvällsmänniska 

Pasta/pizza?

– Pizza!!

 

Vill ni komma i kontakt med HDL’s Grafiska Designer Amanda gör ni det lättast här!