HDL’s DevOps

Det är dags att presentera nästa medarbetare här på Helsingborg Design LAB, vår DevOps Giri Raj B.C!

HDL's DevOps

Hej Giri, berätta lite om dig själv! Vem är du och vad gör du helst på fritiden? 

Jag är en passionerad Linux-älskare. Jag skulle vilja kalla mig själv en självgående person, alltid entusiastisk att skapa galna idéer.
Jag gillar att lära mig ny teknik relaterade till min karriär på lediga tider. Snarare än att jag älskar att resa till olika destinationer, utforska olika platser och njuta av livet!

 

Vad är dina främsta uppgifter som DevOps här på Helsingborg Design LAB? 

Mina främsta uppgifter som DevOps är att utforma en versionskontrollstrategi, implementera och integrera källkontroll, implementera och hantera bygginfrastruktur. Även att skriva ett bashscript enligt kraven och jag använder containerisering och automationsteknik.

 

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig som HDL’s DevOps? 

Till vardags både gillar och måste jag göra mycket automationsgrejer. För att bygga och driva projektet använder jag mest en dockercontainer och kubernetes för orkestreringen. På samma sätt, eftersom en CI/CD-pipeline är mest nödvändig, gillar jag att dekorera den så att projektet enkelt kan byggas och distribueras på en gång. Dessutom gör jag en hel del felsökning, underhåll och försöker kontinuerligt hålla uppe servern.

 

Vi kör tre snabba frågor med HDL’s DevOps! 

Sommar/vinter?

Kväll/morgon?

Pizza/Pasta?

 

Vill ni komma i kontakt med oss här på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!