rectangle3
hexa
circle
maj 13, 2022   /   Marknadsföring

Varför ska man ha en företagsblogg?

Det är nog väldigt vanligt att man ser en blogg som något man skriver på varje dag och berättar hur ens dag har varit, vad man ätit till frukost och vad man har för helgplaner. Men en företagsblogg kan vara mycket mer än så, det är till exempel ett bra sätt för er som företag att visa vad ni är experter på och vad för tjänster ni kan erbjuda. 

företagsblogg

Det här är alltså ett perfekt forum för er att förklara mer i detalj vad ni gör, visa upp era färdiga projekt, nöjda kunder och mer detaljerat visa upp den kunskap som finns inom företaget. Genom att kontinuerligt uppdatera er blogg med olika välskrivna inlägg inom just företagets område får du en bra kunskapsbank. Det här gör det möjligt för potentiella kunder att lära sig mer om er och just det ni gör, samt vad ni kan hjälpa till med. 

 

Låt besökarna lära känna er! 

Informationen ni delar på er hemsida är ofta orörlig och man vill hålla det kortfattat, men med en företagsblogg har du möjlighet att låta besökarna på hemsidan lära känna er som företag och era anställda. Låt dem se kontoret, presentera medarbetarna och berätta vad deras roll är på företaget och dela roliga dagar på kontoret. Kanske går ni på ett event eller bara berätta vad ni gör en vanlig onsdag på kontoret? Det här gör att besökarna och kanske de potentiella kunderna känner att de släpps in i företaget på ett bra sätt! 

 

En blogg är en bra utfyllnad till sociala medier

En företagsblogg är bra till många saker och inte minst till sociala medier, det är enkelt att länka din blogg från sociala medier. Det är perfekt för marknadsföringen och det hjälper även till att förbättra företagets SEO. På till exempel Instagram är ett inlägg oftast lite kortare med mindre text och färre bilder, men på en blogg kan du ha både längre texter och mer bilder. Ett smart sätt att kombinera de sociala medierna med en blogg är att skriva en liten del av blogginlägget på Instagram, för att sedan be dem gå in på bloggen för att läsa mer. 

 

Driver trafik till ditt företags hemsida

Att Google älskar experter är ingen nyhet. När någon söker i deras sökmotor vill de hitta den som kan ge det rätta svaret och då letar de efter hemsidor med mycket information. Hittar dem då en hemsida där ämnet beskrivs i flera olika vinklar så är det större chans att komma högre upp i sökresultaten. Med detta sagt är en blogg ett perfekt tillfälle att bli mer synlig i sökmotorer! 

 

Hitta inspiration till blogginlägg

  • Fråga era läsare vad dem vill läsa om 
  • Googla på nyheter inom ert område 
  • Kolla vad dina konkurrenter lägger ut 
  • Skriv om gamla inlägg 

 

Vill ni komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB eller behöver hjälp med er företagsblogg, så kan ni göra det här!

Varför ska man ha en företagsblogg?