E-handel - Vi optimerar er digitala kapacitet - hbgdesignlab.se

Vi är oberoende experter på E-handel

Vi kan rådgiva, implementera och utbilda dig inom E-handelsplattformar som Pimcore

Digital transformation genom e-handel eller PIM

För många är den digitala transformationen ett stort steg, men Helsingborg Design LABs  jobb är att göra ett knepigt och svårt ämne enkelt och begripligt för dig som är vår kund.

Vi ser till att du får de tekniska plattformar och lösningar som krävs för en framgångsrik e-handel, implementerar och följer upp arbetet fortlöpande, bland annat med hjälp av Business Intelligence. Med BI kan vi till exempel konverteringsoptimera så att dina besökare blir dina kunder.

 

E-handelsplattformen ska självklart vara användarvänlig

 

 • Gränssnitt för fältsäljare och butikspersonal
 • Funktion som hjälper dina kunder att hitta rätt butik
 • Funktion där dina kunder ser lagersaldo i butik online
 • Funktion för att beställa online och hämta varan i butik
 • Analysverktyg för att följa kunden
 • Personliga sidor för kunder för historik och tracking
PIM – för optimal kundupplevelse och effektvinst

Jodå, det händer i de bästa av företag: produktdatan är utspridd över hela organisationen i olika system som Excelfiler, bildbanker och affärssystem – eller på någons hårddisk. Ett PIM-system (Product Information Management) samlar all produktinformation på ett enda ställe och ger dig full kontroll. Vi arbetar med PIMcore – det ledande integrerade Open Source-baserade PIM-systemet. Med PIM publiceras rätt information till rätt mottagare, i rätt kanal, vid rätt tidpunkt. För dig är det vinst.

Vi har de vassaste verktygen

Helsingborg Design LAB har helt oberoende e-handelsstrateger som integrerar med och implementerar i olika affärssystem. Vi är inte begränsade till något system eller metod men har lång erfarenhet av Magento – en av världens ledande e-handelsplattformar, som ägs av Adobe Company. Vi har också arbetat länge och är strategisk partner med PIMcore.

Oavsett om du ska starta en helt ny e-handel eller uppgradera den gamla så kan det kännas som ett bökigt projekt, som kommer att ta tid. Vi på Helsingborg Design LAB hjälper dig rätt och hittar smarta lösningar för dina behov.

Vi har ingen färdig lösning – men vi har stora öron

Berätta för oss om ditt företags behov. Vi lyssnar, identifierar utmaningar och skräddarsyr sedan ett lösningsorienterat förslag baserat på vad vi tillsammans kommer fram till (se vår handlingsplan nedan). Vi försöker inte pressa in dina behov i en färdig lösning – nej, vi anpassar ett erbjudande helt efter dina behov. Det kan vi göra eftersom vi är oberoende aktörer.

Vi jobbar för och med dig

Vi finns som din coach genom hela processen, från förstudier med fokus på return of investment (ROI) till implementering och uppföljning. Om vi lär känna dig och ditt företag kan vi göra ett bättre, mer träffsäkert och kreativare jobb – som leder till rätt affärslösning inom B2B eller B2C.

Eftersom vi på Helsingborg Design LAB själva arbetat med B2B, och har hjälpt många andra företag, så vet vi vad som krävs för att bygga riktigt, riktigt bra och trygg e-handel. Vi lyssnar och förstår, ger råd och föreslår. Vi står alltid på din sida i förhandlingar, vid avtal ochmed leverantörer.

Ja, det är komplext – men du kan luta dig tillbaka

Digitaliseringen förändrar affärsmodeller i stor omfattning med nya tjänster och förbättrade produkter. Vårt jobb är att avlasta dig i processen mot rätt lösning.

Med vår hjälp blir det helt enkelt lättare att nå en hållbar och trygg e-handelsstrategi.

Integrera affärssystem, TecDoc eller ditt PIM till Magento

En central del i en e-handelslösning är integration från e-handel till olika system för att skapa en administrativ hållbar situation. Det finns olika sätt att bygga integrationer på, vilket gör det viktigt att tänka till vid val av plattform och leverantör. Vi på Helsingborg Design LAB arbetar med olika typer av integrationer mot magento, det kan vara olika affärssystemtecdoc, eller PIM.

Affärssystem

Den största fördelen med att Integrera ert ERP-system med er magento-butik är för att öka effektiviteten. När ni ansluter ert ERP-system till magento kan ni automatiskt synka lager, order, kunddata och leveransinformation mellan magento och ert affärssystem.

Ni kan ta farväl av batchbearbetning eller att hantera order för hand, med en integration kan ni låta ert ERP-system och magento köras med data i realtid. Era medarbetare  lägger då mindre tid på monotona uppgifter och era kunder får en korrekt  bild av produktpriser och tillgänglighet.

Magento går att integrerar mot de flesta affärssystemen så som:

– Visma.net
– Visma Business
– Pyramid
– Fortnox
– GARP
– Dynamics 365
– M3
– SAP

Tecdoc integration mot magento

Fyll din webshop med produkter som innehåller bilder, beskrivningar, attribut automatiskt från TecDoc-katalogen baserat på dina leverantörers priser.

Vi integrerar magento till TecDoc, dina leverantörers prislistor och uppdaterar regelbundet hela portföljen.

Ett urval av funktioner i integrationen mellan Tecdoc och Magento.

 • Sök fordon efter registreringsnummer
 • Sök fordon efter märke / modell / motorstorlek
 • Visa endast relaterade delar för valt fordon

Ett urval av Adminfunktioner:

 • Orderhantering
 • Interna meddelanden och aviseringar
 • Prisuppladdning från olika leverantörer
 • Fakturering och fraktsedlar
PIM-kopplingar

Vi på Helsingborg Design LAB arbetar med Pimcore då vi anser att det är den bästa PIM-lösningen för e-handel och speciellt i Magento eftersom att med Pimcore är det lätt att ha flerkanalsförsäljning, effektivt hantera produktinformation och webbplatsinnehåll för varje kanal. Med Pimcore kan du enkelt strukturera och stärka all marknadsföring och teknisk information om produkten.

Oavsett om vi anser att PIMcore är det mest användarvänliga PIM-systemet så arbetar vi med att integrerar andra PIM-system till Magento så som:

– Akeno
– InRiver
– Salsify
– Bluestone PIM
– Jasper PIM

Kontakta Oss

Varje projekt är unikt och anpassas utifrån önskemål. Kontakta oss idag för en offert!