Digitala Nyheter

Digitala Nyheter V.40

Vi är redan inne i Oktober och den här veckans Digitala Nyheter kommer att handla om Twitter, Youtube, Instagram och Snapchat. Häng med!

Twitter

Twitter går till nästa teststeg för ”Status”-indikationer

Twitter utvecklar en rad olika ”status”-indikationer som så småningom kommer att ge ett enkelt sätt att lägga till ytterligare ett element till ditt tweetade meddelande, vilket kan hjälpa till att kommunicera bättre. Det blir en ganska unik kombination av möjliga statusvarningar, en blandning av trendiga ordspråk och populära aktiviteter. Användare kommer inte att kunna skapa sin egna status, utan man måste använda en av de förinställda statusarna, vilket gör det hela lite begränsat.

 

När man lägger till en status så kommer den att visas ovanför din tweet och under ditt användarnamn, vilket ger ett omedelbart sammanhang till ditt meddelande. Statusindikationer ska också vara sökbara, så man kan trycka på en statusindikator och därefter bli skickad till en lista över alla tweets som har tillämpat samma aktivitet.

Youtube

YouTube testar en ny process för feedback 

Youtube prövar ett nytt sätt att förbättra noggrannheten i sina automatiska bildtexter, genom att låta användare rekommendera uppdateringar och revisioner baserat på de bildtexter som visas. Tittarna kommer att kunna tillhandahålla redigeringar av potentiella fel i den automatiska översättningen. Sedan kan man skicka in förslagen på uppdateringar genom att trycka på bock-ikonen i redigeringsrutan för bildtexter. Alla ändringar man föreslår skickas sedan vidare till Youtube, även om de inte kommer att vara synliga för skaparen.

 

Det är redigering från publiken, som just nu även liknar nedrustnings-alternativet som testas på TikTok och till och med Twitters Birdwatch-program som samlar feedback från användare för att sedan bygga in i den bredare innehålls-feedbacken och bedömningslistan.

Instagram

Instagram utökar test av flera länkar i profilen

Instagram har testat länkar i profilen ett tag, men har nu utökat tillgången till ett nytt alternativ som gör det möjligt för vissa kreatörer att lägga till flera länkar i sin Instagramprofil, som ett sätt att hjälpa till att utöka sin affärsuppbyggnads-potential i appen. I länkdelen av profilen kan nu på vissa sidor se att det till höger om huvudlänken finns en ”och 2 andra”-indikator som pekar på de ytterligare webbadresserna som anges. Trycker man på det så får man upp en popup-ruta med flera webbadresser, vilket ger kapacitet att leda trafik till fler källor direkt från din IG-närvaro. Ett alternativ är att lägga till en Facebook-grupplänk, tillsammans med ett nästan oändligt antal andra webbadresser till vilka webbplatser du vill.

 

Det är inte riktigt klart hur många länkar användare officiellt kommer att kunna lägga till, men tanken är att förneka värdet av tredjepartsverktyg som Linktree, som många IG-användare nu använder för att lägga till extra länkar till sin profil i appen.

Snapchat

Snapchat tillkännager ett nytt innehållsavtal med LaLiga

Snapchat fortsätter att luta sig in i sportbevakning, när de letar efter sätt att utöka sin räckvidd och resonans, och tillkännager ett nytt avtal med European Fotboll League LaLiga, som kommer att se Snapchat vara värd för exklusivt innehåll, veckohöjdpunkter, historiska arkiv, toppmål och mer. Affären kommer också att inkludera bland annat LaLiga-märkta linser, klistermärken & Bitmoji-tillägg. Snapchat har sett stora framgångar med sportbevakning, med NFL-fotboll, som i synnerhet, genererat stort intresse för appen. Enligt Snapchats egna forskning så tittar 87 miljoner snapchattare på sportinnehåll varje månad, medan NFL-fans också engagerade sig med Snaps AR-verktyg under Super Boll LVI över 2,1 miljarder gånger.

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.40 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här! Ni hittar även förra veckans Digitala Nyheter V.39 här!