rectangle3
hexa
circle
augusti 30, 2022   /   Nyheter

Digitala Nyheter V.35

Digitala Nyheter V.35

Välkomna tillbaka till Digitala Nyheter V.35! Den här veckan ska vi få läsa om bland annat Instagram, Twitter, LinkedIn & Meta!

Instagram

Instagram uppdaterar sina säkerhetsverktyg för tonåringar

Instagram utökar sina standardinställningar för känsligt innehåll för unga användare, där alla kontoinnehavare under 16 år nu placeras i sin mest restriktiva exponeringskategori, om de inte ändrar inställningen manuellt. Instagram säger att det också kommer att uppmana alla tonåringar som redan är på Instagram att välja inställningen “Mindre”, samtidigt som det också lanserar en ny “inställningskontroll” som uppmuntrar tonåringar att uppdatera sina säkerhets- och integritetsinställningar.

 

Förändringen, som Instagram noterar, bygger på tillkännagivandet i slutet av förra året , kommer att innebära att tonåringar nu automatiskt kommer att få sin erfarenhet begränsad, för att skydda dem från potentiellt skadlig exponering i appen, vilket är i linje med råd från olika medicinska personal och studier, som har funnit att Instagram kan vara särskilt skadligt för tonåringsanvändare.

Digitala Nyheter V.30

Twitter testar nytt format för tweetade länkar

Twitter testar ett nytt format för utgivarlänkar, med vad det kallar sin “Tweet Tiles”-skärm. Tweet Tiles kommer att underlätta nya visuella format för tweetade länkar, med större bilder, variabla typsnitt och framträdande CTA:er för att få fler klick. Alternativet kan ge nya sätt att sticka ut i det snabbrörliga tweetflödet, vilket hjälper till att få bättre prestanda baserat på dessa uppdaterade länkförhandsvisningar.

 

Twitter har arbetat med olika, uppdaterade tweet-format, inklusive alternativet “Citat Tweet med reaktion”, som ser ut att ta några av nyckelelementen i dess nu pensionerade Fleets-process, ett uppdaterat textredigeringsalternativ  för tweets, som skulle göra det möjligt för dig att lägga till mer färg och visuell närvaro för dina kommentarer, och integrerat stöd för olika innehållsformat inom en enda tweet.

LinkedIn

LinkedIn förbättrar kvalitén på sina sökresultat

LinkedIn delat en ny översikt över hur det förfinar sina sök- och upptäcktselement, med dess sökalgoritm som nu lägger mindre fokus på anpassning till dina noterade intressen över tid, och mer på att maximera bredare upptäckter, samtidigt som mångfaldsaspekter ingår i mixen.

 

Eftersom engagemangsnivåerna har fortsatt att öka i appen, har den arbetat för att få fram mer relevant, engagerande innehåll, för att få människor att kommentera och interagera, vilket har lett till en omtanke om hur dess sökverktyg lyfter fram matchningar, för att förbättra dessa statistik. Som ett resultat säger LinkedIn att det nu har ombildat sin sökarkitektur och tagit bort vissa element som begränsade resultaten du skulle se.

Meta

Meta lägger till en ny kundsupport

Goda nyheter för Facebook-användare, med Meta som tillkännager att de bygger en ny kundtjänstavdelning, som kommer att ge direkt rådgivning och hjälp för att hjälpa Facebook- och Instagram-användare att lösa kontoproblem och problem snabbare. En dedikerad kundtjänstelement har varit en mycket efterfrågad funktion, med många användare som uttrycker sin frustration över att inte kunna kontakta någon på företaget för viktiga frågor, som kontoavstängningar, borttagning av innehåll, annonsproblem, etc.

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.35 eller vill komma i kontakt med oss så gör ni det enklast här! Ni hittar även förra veckans Digitala Nyheter här.

Digitala Nyheter V.35