rectangle3
hexa
circle
augusti 22, 2022   /   Nyheter

Digitala Nyheter V.34

Digitala Nyheter V.34

Välkomna tillbaka till en ny spännande vecka! I Digitala Nyheter V.34 ska vi få läsa om bland annat produktionen av Pixy Drone, Pinterest nya köpprocess, Reddits utvecklar-plattform & WhatsApp nya Windows-app. Häng med!

Snapchat

Snapchat stoppar produktionen av sin Pixy Drone

Snap Inc. fortsätter att brottas med försämrade ekonomiska förhållande vilket resulterar i att de avslutar produktionen med deras Pixy Drone. Snapchats Pixy Done för $230 är designad för att flyga några meter ovanför dig och ska fånga både foton och video, där innehållet sedan automatiskt laddas upp till dina Snap Memories. Drönaren fälls sedan ihop och får plats i fickan, vilket gör den till ett praktiskt komplement till din telefon som inspelningsenhet. Snap kommer inte att sluta sälja Pixy Drone i nuläget, men produktionen stoppas eftersom efterfrågan inte varit så stor. Det är ett slag mot Snaps bredare hårdvaruexpansion, även om det inte är första gången som företaget har varit tvungen att hantera en lägre efterfrågan än förväntat.

Digitala Nyheter V.23

Pinterest lanserar en ny köpprocess för Shopify

Pinterest vill hjälpa Shopify-handlare att maximera sin in-stream-försäljning med tillägget av en ny konverteringsprocess, som kommer att göra det snabbare och enklare för användare att köpa direkt från Pin-annonser. Pinterest nya ”Hosted Checkout”-process gör det möjligt för användare att välja alla relevant produktorder-information i appen, snarare än att hänvisa dig tillbaka till en sälj-webbplats för att göra verkliga köp.

 

Pinterest förklarar det såhär: “När någon handlar från en produkt Pin with hosted checkout väljer de exakt den produkt de vill ha – tänk på färger eller storlek. Sedan trycker de på “Köp” för att gå in i den värdbaserade kassaupplevelsen via Shopify. Därifrån är det bara en fråga om sista detaljer som frakt och betalning.”

Reddit

Reddit tillkännager ny utvecklar-plattform 

Reddit vill underlätta utökade funktioner och forskningsverktyg, med lanseringen av en ny Reddit Developer Platform, som kommer att ge tillgång och resurser som gör det möjligt för externa utvecklare att bygga och iterera på Reddits befintliga verksamhet. Reddit Developer-plattformen kommer att ge tillgång till en rad dataverktyg och alternativ, som gör det möjligt för icke-Reddit-anställda att bygga nya funktioner på baksidan av Reddits plattform. Det kan leda till nya system för att undersöka Reddit-diskussion, vilket kan vara en värdefull källa till marknadsanalys och insikt. Samtidigt kan det också möjliggöra nya alternativ för Reddit-annonser och placeringar via tredjeparts-hanteringsverktyg.

WhatsApp

WhatsApp lanserar en skrivbordsapp för Windows 

WhatsApp har lagt till ytterligare ett sätt för användare att hålla kontakten, med en ny stationär app för datorer med Windows. Nya WhatsApp för Windows, som finns tillgängligt på Microsoft Store, ger personer möjlighet att logga in på WhatsApp-chattar via en PC, på ett mer integrera sätt. Faktum är att datoranvändare, inklusive företag, har kunnat logga in på WhatsApp under en tid, så funktionellt är detta inte ett stort skifte. Men den nya inbyggda Windows-appen kommer att ge ökad tillförlitlighet och hastighet, samtidigt som den underlättar mer integrerade aviseringar och bättre design, som är optimerad för stationära system.

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.34 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här. Ni hittar även förra veckans Digitala Nyheter här!

Digitala Nyheter V.34