Digitala Nyheter V.33

Digitala Nyheter V.33

Välkomna tillbaka till Digitala Nyheter V.33! I det här inlägget ska vi få läsa om bland annat Snapchat+ nya funktioner och även nya sekretessfunktioner i WhatsApp. Häng med!

Snapchat

Snapchat tillkännager nya funktioner för Snapchat+

Snapchat har tillkännagett några nya tillägg till sitt Snapchat+, vilket är ett prenumerations-erbjudande, samtidigt som de också har delat en ny insikt om hur Snapchat+ används. Snapchat+ lanserades i slutet av Juni och gör det möjligt för Snap-användare att betala 3,99USD per månad för att få tillgång till en rad tilläggselement inklusive variabla aprikoser, nya datainsikter och kapaciteten att fästa en användare i appen som ens ”Bästa vän”.

 

De nya tillägget ”Priority Story Replies”, gör svaren på Storys mer synliga för Snap Stars. ”Post View Emoji” gör att du kan välja en dedikerad emoji som man vill att ens vänner ska se efter att de har sett dina snaps. Det finns även nya Bitmoji-bakgrunder, så som en guld-bakgrund och ett strandparadis.

LinkedIn

LinkedIn lägger till mallar för att underlätta fler kreativa inlägg

LinkedIn fortsätter lägga till nya sätt att hjälpa kreatörer att maximera engagemanget i appen, denna gång via ett nytt mallalternativ för inlägg, som ger en rad textformaterings- och bakgrundsalternativ för dina LinkedIn-uppdateringar. Man kan alltså nu trycka på funktionen ”Använd en mall” i flödet för att skapa inlägg, vilket ger dig en rad alternativ för att anpassa ditt inlägg. Detta är ett väldigt intressant tillägg som säkerligen kommer att lägga till lite mer variation till LinkedIn-flödet.

Snapchat

Snapchat delar ny data om sin unika målgrupps-räckvidd

Snapchat har publicerat en ny rapport som lyfter fram dess unika räckvidd till yngre publik, vilket också understryker plattformens värde som en meddelande- och interaktionsapp. Detta eftersom majoriteten av Snapchat-användare i första hand litar på att appen håller kontakten, framför andra viktiga meddelandeplattformar.

 

Snapchat samarbetade med GWI för den nya studien, som tittar på hur ofta Snapchat-användare öppnar andra appar och vilka appar de förlitar sig på, dagligen, för sin sociala aktivitet och engagemang. Uppgifterna visar att 51% av dagliga Snapchattare i åldern 16 år och äldre inte använder TikTok varje dag, medan 67% inte loggar in på Twitter i samma takt. I rapporten visar det att Snapchat är den valda meddelande appen för den yngre målgruppen, vilket är värt att tänka på i marknadsföringssyfte.

WhatsApp

WhatsApp lägger till nya sekretessverktyg

WhatsApp har tillkännagett några sekretessfunktioner vilket ger ännu mer säkerhet och kontroll för användarna i olika avseenden. För det första så ger WhatsApp användare mer kontroll över hur andra ser dem i appen, med möjligheten att stänga av online-aktivitet, eller begära dessa signaler till vissa användare. Man ska alltså kunna bestämma vem som kan se när man är online i appen, med ”alla”, ”kontakter”, ”Mina kontakter utom” eller ”Ingen”.

 

Detta ger mer kapacitet att undvika oönskade interaktioner genom att dölja sin aktiva status, vilket kan vara av stort värde för användare som vill utföra sina interaktioner i sin egen tid och rum. WhatsApp lägger också till ett nytt alternativ för att lämna grupper tyst, så att man kan hoppa ur en grupperat utan att varna andra gruppmedlemmar.

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.33 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här! Ni hittar även förra veckans Digitala Nyheter här.