Digitala Nyheter V.19 är här och idag får vi läsa om bland annat Pinterests nya app och vilka nya verktyg Meta lägger till för att underlätta affärsmeddelande. Häng med!

Digitala Nyheter V.19

TikTok utökar testet av den nya fliken Vänner

Vissa användare har rapporterat att “Upptäck”-fliken har ändrats till en ny “Vänner”-flik istället, som är en uppvisning av videor som lagts upp av dina telefonkontakter, i motsats till bredare trendupptäckt innehåll i appen. Nu har TikTok bekräftat att denna förändring utökats till ännu fler användare. 

Fliken “Vänner” kommer att markera inlägg från följare som du följer tillbaka, konton som du följer och andra förslag. Fliken kommer också att uppmana dig att få kontakt med fler människor för att utöka dina interaktioner i appen, med en särskild uppmaning att ansluta till Facebook-vänner. 

 

Pinterest lanserar ny “Tv-Studio”-app 

Pinterest fortsätter att utveckla sina videoerbjudanden, den här gången via lanseringen av en ny separat “Pinterest Tv Studio”-app som är utformad för att göra det möjligt för kreatörer att livestreama med kapacitet för flera kameror och förbättrade redigeringsverktyg. 

Livestream-shopping är redan en big business I Kina, där förutsägelser är att intäkter från live-shipping kommer att nå 400 miljarder dollar under 2022, vilket motsvarar nästan hälften av alla e-handelsutgifter i USA förra året. Dessutom är handel med livestream också mer populär bland yngre publik. 

 

Twitter lanserar Spaces Analytics till alla värdar 

Efter att först ha testat dem med utvalda kreatörer under den senaste månaden har Twitter nu meddelat att alla Spaces-värdar och medvärdar har tillgång till fullständig Spaces-analyser. De nya Spaces-analysverktygen inkluderar data om antalet personer som ställde in sig på din sändning, det totala antalet talare i varje session, antal repriser och varaktighet. 

De förbättrade datainsikterna kan vara till stor hjälp för att införliva Spaces i din bredare tweetstrategi, med mer information att gå på när du planerar ditt ljudinnehåll och ser om det ändrar nålen när det gäller räckvidd, samhällsbyggande och engagemang etc. 

 

Meta tillkännager nya verktyg för affärsmeddelanden 

Meta har meddelat några nya alternativ för att hjälpa varumärken att använda sina meddelandeverktyg, inklusive förbättrat annonsskapande på WhatsApp, sammanslagning av WhatsApp-meddelande i Meta Business Suite inkorgen och offertförfrågningar på Instagram. 

För att förbättra WhatsApp-annonsflödet så kommer företag snart att kunna skapa och lansera sina kampanjer i WhatsApp Business App, istället för att behöva byta app för att slutföra dem. Den nuvarande processen kräver olika appväxlingar för att aktivera en kampanj, vilket kan vara irriterande med tanke på att du kan skapa och lansera kampanjer i de flesta andra instrumentpaneler. Meta testar också en ny funktion som skulle göra det möjligt för företag att skicka reklamkampanjer via Messenger till kunder. 

 

Har ni några frågor om Digitala Nyheter V.19 eller vill komma i kontakt med oss så gör ni det lättast här!