Digitala Nyheter V.17 är här och vi får ta del av inget mindre än bland annat Elon Musks köp av Twitter och Reddits gemenskapsfond!

Digitala Nyheter V.17

LinkedIn lägger till nya profillänkar och kampanjalternativ för nyhetsbrev

LinkedIn har lagt till ett nytt alternativ för att visa upp en länk i din profil, tillsammans med nya analysverktyg för gruppinlägg, en videoklippnings-funktion på mobilen och nya visningsalternativ för nyhetsbrev. Först och främst kan du nu lägga till en webblänk som kommer att visas under ditt användarnamn och beskrivning. 

LinkedIn-användare kommer nu också att kunna dela sina nyhetsbrev-länkar i avsnittet “Utvalda” i sin profil, som kommer att innehålla en “Prenumerera”-knapp, vilket ger ett annat sätt att locka till sig registreringar. LinkedIn la också nyligen till ett nyhetsbrevs-alternativ i Skaparläge för privatpersoner och för företagssidor, vilket ger fler sätt att förbättra direktkontakten med din publik via LinkedIns verktyg. 

 

Elon Musk köper Twitter 

I måndags kväll meddelade Twitter under ett pressmeddelande att de har accepterar Elon Musks erbjudande att köpa bolaget för 44 miljarder dollar. 

Beskedet innebär att bolaget försvinner från börsen och blir helt privatägt av Musk. Vidare säger Musk att Twitter har “enorm potential” och att han vill göra plattformen bättre än någonsin genom att bland annat lägga till nya funktioner, ta bort spamkonton och göra sajtens källkod öppen. Dessa är de tre nyckelpelarna i Musks Twitter-push, eller åtminstone de som vi känner till hittills, och det verkar som om dessa kommer att vara fokus för hans plattforms-ledarskap.

 

Reddit lanserar en gemenskapsfond på 1 miljon dollar för att stödja nominerade projekt

Reddit är den senaste plattformen för sociala medier som lanserar en skaparfond i hopp om att öka intresse och interaktion inom appen, genom att stödja populära kreatörer och projekt. 

Skaparfonder har blivit en nyckelväg för intäktsgenerering för flera sociala appar som TikTok, Instagram, Snapchat och Youtube som alla lanserar finansieringsinitiativ för sina konformade videoprogram specifikt. Reddits finansieringsinitiativ är annorlunda, eftersom det syftar till att driva på samhällsledda projekt, som är mindre och direkt fokuserade på innehåll och engagemang i appen, och mer på samhällsbyggande och att förbättra anslutningen inom Reddit-gemenskaper. 

 

Instagram lanserar livetest av att fästa inlägg på profilen 

Instagram har hintat det ett tag, och har nu lanserat ett livetest för att fästa bilder på din profil för utvalda användare. Vissa användare kan nu välja ett “Fäst till din profil”-alternativ på sina inlägg, vilket gör att du sedan kan docka dina valda uppdateringar till toppen av ditt flöde. 

Att kunna fästa specifika flödesinlägg gör det möjligt för dig att lyfta fram saker på ett annat sätt, med en topplista på tre inlägg som sedan visas för alla profilbesökare. Detta gör att du kan lyfta fram nyckelelement som specialerbjudande, produkter eller dina bäst presterande inlägg etc. Instagram testar även ett “Redigera rutnät”-alternativ som skulle göra det möjligt för dig att ordna om ditt profilgalleri som du vill oavsett när varje inlägg postades. 

 

Har ni några frågor om Digitala Nyheter V.17 eller vill komma i kontakt med oss så gör ni det enklast här!