Digitala Nyheter V.13 är här! Mars är snart slut och vi har äntligen gått in i sommartid och precis som alla andra veckor finns det Digitala Nyheter inom sociala medier och vi delar de nyheterna med er här.  

Digitala Nyheter V.13

Youtube utökar hälsoetiketter till fler regioner för att motverka spridningen av felaktig information

Youtube har nu meddelat att de utökar sina etiketter på videor från officiella hälsokällor till ytterligare 3 regioner, samtidigt som de kommer att prioritera länkar till dessa klipp i lokala sökningar relaterade till hälsoproblem. 

Youtube lanserade först nya hälsoverktyg i USA förra året, mitt i en ökning av människor som söker efter kraftfull information om COVID-19. Youtube har för sin del förbjudit felaktig information om COVID på sin plattform och har förbättrat dess upptäckt och tillämpning. 

 

Instagram kommer att göra det möjligt för alla användare att tagga produkter i sina inlägg 

Som en del av sitt fortsatta fokus på att utöka sina e-handelslistor kommer Instagram nu att tillåta alla användare att tagga produkter i sina inlägg. Just nu är det enbart tillgängligt för godkända kreatörer, men Instagram ger nu alla kapacitet att tillhandahålla en direktlänk till produkter och varumärken i sina uppladdningar. 

Företagen kommer att få ett meddelande när någon taggar en av deras produkter i sin bild, samtidigt som de också kommer att kunna se allt taggat innehåll på sin profil. Samtidigt kan produkttaggar också användas på ett negativt sätt, och på den fronten kommer varumärken också att kunna kontrollera vem som kan tagga deras produkter, samtidigt som de kommer att kunna ta bort taggar för sina varor och varumärke. 

 

Twitter börjar med nyckelordssökning i DM

För någon dag sedan lanserade Twitter nyckelordssökning i DM, vilket ger personer möjlighet att hitta specifika omnämnanden, spåra tidigare konversationer, hitta produkter och personer som nämns och även länkar som delas. 

Detta kommer göra det mycket lättare att skanna igenom dina DM och det kommer även att ge mer funktionalitet för att använda DM på ett bredare sätt, särskilt för kundservice och att hitta tidigare svar och engagemang. 

 

LinkedIn lägger till nyhetsbrev för företagssidor

LinkedIn har lagt till ett nytt sätt för varumärken att hålla kontakten med sin publik på plattformen, där företagssidor nu kan skapa sina egna nyhetsbrev i appen, som även kommer att innehålla nya aviseringar för sidföljder för uppdateringar av nyhetsbrev. 

Den viktigaste fördelen för varumärken är möjligheten att meddela sidans följare med nyhetsbrevs-uppdateringar, via en automatisk engångsnotis till sin publik inför varje nytt nyhetsbrev. Prenumeranter kommer också att kunna välja att få ett epostmeddelande om framtida uppdateringar. 

 

Har ni några frågor eller funderingar kring Digitala Nyheter V.13 så når ni oss enklast här!