rectangle3
hexa
circle

Sail Racings framgångssaga med HDL Commerce och Helsingborg Design LAB

Project:Sail Racing International AB

Sail Racing är ett premiummärke specialiserat på seglingsutrustning som stod inför flera utmaningar med sin befintliga e-handelsplattform, Jetshop. Plattformen var föråldrad och saknade de funktioner som krävdes för att stödja företagets tillväxtplaner. Efter en grundlig upphandlingsprocess valde Sail Racing att arbeta med Helsingborg Design LAB (HDL) och deras komponerbara handelsplattform, HDL Commerce.

Målet var att utveckla en helt anpassad plattform som mötte alla Sail Racings specifika behov och krav. E-handelschefen och HDL-teamet arbetade tillsammans under en tvåårig utvecklings period, med start från designfasen och genom flera iterationer för att säkerställa att den slutliga produkten motsvarade Sail Racings förväntningar. Designfasen innebar ett nära samarbete mellan Sail Racing och HDL-teamet, med målet att förbättra den gamla webbplatsdesignen och möta alla Sail Racings specifika behov.

Utvecklingsprocessen var intensiv och innebar flera omgångar av tester och feedback, men slutresultatet var väl värt mödan. I juni 2022 lanserade Sail Racing sin nya webbplats, byggd på HDL Commerce-plattformen. Den nya webbplatsen har hittills sett en försäljningsökning på 40%, och projektet har ansetts vara en stor succé.

Valet att gå över till HDL Commerce komponerbara handelsplattform var klokt för Sail Racing. Komponerbar e-handel möjliggör en mer flexibel och skalbar e-handelslösning, vilket gör att Sail Racing snabbt och enkelt kan lägga till nya funktioner efter behov. Dessutom har det nära samarbetet mellan Sail Racing och HDL-teamet säkerställt att plattformen möter alla företagets behov och stödjer deras tillväxtplaner för framtiden.

Framöver kommer Sail Racing och HDL att fortsätta arbeta tillsammans för att tänja på gränserna för vad som är möjligt i den digitala handelsvärlden. Med framgången med detta projekt är Sail Racing redo att ta sina e-handelsinsatser till nästa nivå och nå nya höjder i sin bransch.

Kommentar från Christoffer Iveslätt, chef för e-handel

Sail Racing International AB litade på HDL Commerce och Helsingborg Design LAB för att förverkliga vår vision om en ny, framtidssäker och internationell e-handelsplattform. Med tydliga krav på integrationer, country management, produkter och en komplex kanalstruktur såg vi att HDL Commerce var redo för utmaningen.

Resultatet var inget mindre än extraordinärt. Teamet skapade en avancerad ERP-integration, säkerställde stöd för de nya OSS EU-reglerna och tillhandahöll en flerkanalsstruktur för global försäljning. Samtidigt skapade Helsingborg Design Lab en fantastisk och innovativ design som prioriterade konvertering, snabba laddningstider och sömlösa integrationer med Adyen och Klarna.

I augusti 2022 lanserades Sail Racings nya webbplats, som visar upp expertis och engagemang hos teamen HDL Commerce och Helsingborg Design LAB.

Christoffer Iveslätt,
Chef för e-handel
Sail Racing International AB

Besök sailracing.com och upplev den banbrytande e-handelsplattformen själv.

Gör som Sail Racing - Välj HDL Commerce LAB för din digitala B2C-verksamhet

HDL Commerce hjälper B2B & B2C e-handelsföretag att digitalisera sin försäljning och har ett omfattande stöd för att automatisera en mängd olika affärsprocesser för bättre prestanda, smartare arbetsflöden och ökad lönsamhet.

Den molnbaserade HDL Commerce-plattformen erbjuder en stabil grund för tillväxt och internationalisering för företag med höga krav på sin verksamhet. Tillsammans med våra integrationer, teknik och experter inom området erbjuder vi skräddarsydda lösningar som hanterar stora affärsvolymer och komplexa affärsbehov.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Pierre Grönberg
CEO & Founder
Bijay Luitel
CTO/System Engineer
Amanda Långberg
Lead Designer & UX/UI Specialist