Award winning agency!

Rotate your device for better view

Direkt från utvecklare till dig som driver reklambyrå!

Vad innebär SEO?

Anna Hult - Helsingborg Design LAB

Byrå Tips, Technology22 juli 2020

Sökmotorsoptimering (SEO) har blivit en väldigt viktig del idag när det kommer till att öka sin närvaro online

SEO är viktigt för att öka sin försäljning online detta genom att synas överst på de organiska sökningarna. Utan SEO så är det väldigt svårt att synas på Google, genom att satsa på att förbättra sin SEO finns det större chans att komma över konkurrenterna och ha en grym närvaro för kunden.

En SEO-analys är en granskning vi gör av hemsidan för att se vilka åtgärder som kan skapas för att ert företag ska nå en högre omsättning och synas på Googles första sida. I följande text får du veta mer om SEO- sökmotoroptimering

Med sökoptimering får din webbplats in organisk trafik och marknadsföring med en bra placering på Google och andra sökmotorer. Detta är något som många företag inte tänker på och lägger mycket pengar på betalda annonser. Sökmotorerna söker kontinuerligt efter relevant sökresultat och har vissa indikatorer de letar efter när de söker igenom nätets alla hemsidor, onlinebutiker och bloggar etc.

Sökmotorerna gillar struktur och logik, de viktigaste faktorerna man bör tänka på för att lyckas med sin sökoptimering är att ha en hemsida med produkter och tjänster som ligger högt upp vid organiska sök i  sökmotorerna. Men också att man har bra länkar på sin on page och off page. Man skall ha en bra bearbetad text med relevanta sökord för din bransch och målgrupp men också döpa sina bilder. Det finns massor med bra tips och vi hjälper även er med att utforma SEO-vänliga hemsidor och SEO-analyser för en förbättrad hemsida. Man ska göra det lätt för besökarna, men även Googles sökrobotar att förstå innehållet på din hemsida.

Det är dock viktigt att ha i åtanke att det kan ta upp till 6 månader från en optimering till man börjar se resultat på sidan.

Är du mer intresserad av SEO och hur det fungerar? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

/ HDL teamet