Award winning agency!

Rotate your device for better view

Direkt från utvecklare till dig som driver reklambyrå!

Vår syns på ”Vad är WordPress?”

Pierre Grönberg - Helsingborg Design LAB

Technology1 juli 2020

För företagare som önskar en ny hemsida så finns det mycket man kan välja när man ska skapa eller bygga en ny plattform för internet till företaget. Det finns många alternativ så som Joomla, Shopify, Magento, Wix och Weebly, men varför ska just du eller din byrå välja att jobba med WordPress?

Var och en har sina egna fördelar, medan många används oftare för nischade webbplatser med specifika ändamål. Till exempel är Shopify bara en bra idé om du driver en webbutik. Det är inte en plattform som du skulle starta en blogg på och sedan förvandlas till en e-handelsbutik. Magento har en liknande situation. WordPress ger dig flexibilitet i vad du vill göra. Säg att du vill kombinera en webbutik med ett blogg och några rena innehållssidor då är WordPress tillsammans med Woocommerce perfekt. Om du har en häftig design och funktioner där det är mycket innehåll som ändras, då är WordPress också ett perfekt alternativ.

Vi på Helsingborg Design LAB har valt att specialisera oss på just WordPress och har genom åren utvecklat egna moduler och teman för att göra processen så smidigt som möjligt för dig som driver en byrå.

Vi erbjuder spetskunskap inom utveckling för byråer som inte har kunskapen in-house och just här passar WordPress in då det är enkelt för kund att redigera, byråer känner till WordPress och känner sig trygga med en utvecklingspartner som tar hand om det tekniska. Läs mer om våra tjänster här

WordPress är ett utav dom mest populära innehållshanteringssystem

WordPress är ett utav de mest populära innehållshanteringssystem (CMS eller Content Management System) som ofta används på bloggar men även på webbplatser. Det innebär att man enkelt kan lägga till texter, bilder, länkar och annat innehåll till sin blogg eller webbplats.

Helsingborg Design LAB jobbar med olika ”Page builders” så som vår Agency WP Builder, ACF (Advanced Custom Fields) & G-Theme. I vissa fall använder vi också WordPress egna Gutenberg.

Wordpress plattformen är gratis och gjord med öppen källkod

Både WordPress.com och WordPress.org är helt gratis att använda. WordPress.org är en själv-hostad version där du styr mer av din webbplats och dra nytta av avancerade insticksprogram.

WordPress plattformen är gratis för alla att ladda ner. Det är ett öppet källkods-projekt som har funnits sedan 2003. Detta innebär att WordPress är utvecklat där många bidragit till själca koden. Öppna källkodsprojekt är vanligtvis gratis, med stora gemenskaper online. – Källa

Den anpassar sig så att du kan göra alla typer av webbplatser

En av de vanliga missuppfattningarna om WordPress är att det främst är till för att bygga bloggar. Och en gång i tiden var det faktiskt så. WordPress utvecklades som en bloggplattform, men det har förändrats drastiskt med de olika nya utgåvorna genom åren.

Faktum är att WordPress har en fördel på grund av sina bloggrötter. Det är överlägset ett av de renaste, snabbaste sätten att skriva och publicera blogginlägg, och allt ingår från början. Vissa webbplatsbyggverktyg tänker på design och appar först, och gränssnittet för bloggning kommer in som en eftertanke.

Så är inte fallet med WordPress, så du kan skapa en vacker e-handelsplats och veta att bloggen är en integrerad del av utvecklingsprocessen. – Källa

Är du byrå och vill erbjuda Wordpress?

Helsingborg Design LAB jobbar B2B med byråer och företag för att med rätt kunskap och kompetens ska kunna erbjuda avancerad utveckling till era kunder. Vi jobbar med olika lösningar som en partner eller under ”white label” där ert varumarke syns med där vi gör jobbet och upplevs som en byrå med in-house kunskap.

Vi bokar gärna ett förutsättningslöst möte med dig och din byrå eller med din kund för att hitta den bästa lösningen på hur vi kan hjälpa dig. Vi jobbar inte som många andra byråer. Vi levererar ett fast pris från start till stop oavsett om tiden går över eller om projektet tar längre tid. Vi finns med som om vi sitter hos er.