Är du nyfiken på det här med Reels, men vet inte riktigt hur du ska börja? Vi har satt ihop en lista med allt du behöver veta för att komma igång redan idag! Här hittar du massa information och tips på hur du ska tänka när du skapar Reels på Instagram. 

Allt du behöver veta om reels

Vad är Instagram Reels? 

Okej, vi börjar från start! Reels är en funktion på Instagram som gör det möjligt att skapa kreativa och roliga videos. Antingen filmar du direkt i appen eller så filmar du som vanligt med din mobil och sen lägger in i appen. När man är nöjd med sina klipp så kan man välja att lägga på effekter, ljud och andra kreativa verktyg som till exempel att rita, skriva och sätta på klistermärken. 

Reels är ett mobile-first format, vilket betyder att det är utformat för att ta upp en hel vertikal mobilskärm. Bildförhållandet för Reels är rekommenderat till 9:16 och den rekommenderade storleken är 1080×1920 pixlar. Detta för att allt ska få plats på den vertikala skärmen. Längden på videon väljer man själv i början av skapandet och kan vara 15, 30 eller 60 sekunder långt.  

Hur fungerar Instagram Reels för företag? 

Reels är ett effektivt sätt för dig att marknadsföra ditt varumärke och nå nya människor, samtidigt som man engagerar sin befintliga målgrupp på ett enkelt sätt. Här kan man få möjlighet att bli en del av vardagsflödet hos de personer man allra helst vill nå. 

Man kan visa sitt företags kunskap och expertis genom hela kundresan i en och samma Reel. Det här kan generera att bli top of mind hos målgruppen och på så sätt skapa ett större förtroende hos potentiella kunder. 

4 Reels att göra som företag: 

 • Presentera de olika anställda på företaget och vad de gör 
 • Visa upp en dag på kontoret 
 • Highlighta det ni är bäst på 
 • Visa en hel kundresa från början till slut

Såhär gör du din första Reel!

 1. Öppna Instagram och tryck på plusset i högra hörnet.
 2. Längst ner finns det olika alternativ som Inlägg, Händelse och Reels. Tryck på Reels.  
 3. Här väljer du sen att antingen spela in direkt i appen, eller att lägga till videos från din kamerarulle. 
 4. När du lagt in klippen så kan du välja att lägga på musik eller ljudeffekter, detta gör du på musik-ikonen till vänster. Här finns alla låtar som du hittar på Spotify! 
 5. När du lagt till musik och är nöjd med klippen trycker du på förhandsgranska och då kan du se hur klippet blir tillsammans med musiken.
 6. Vill man sen lägga till text, klistermärken eller rita så finns det symboler för det längst upp på skärmen. 
 7. När du är helt klar och ska publicera så trycker du på “Nästa” och väljer omslagsbild. Det är denna bilden som visas i flödet innan man trycker in på din Reel. Skriv även en passande text och välj om du ska lägga till plats för videon och om du vill tagga någon annan person i Reelen. 
 8. Klar! Reelen publiceras i ditt flöde och andra kan ta del av ditt mästerverk!

Vill ni ha fler tips eller har några frågor så når ni oss lättast här!