HDL’s Software Engineer

Det har blivit dags att åter igen presentera en av våra medarbetare här på Helsingborg Design LAB! Idag ska vi få lära känna Bikash lite bättre. Häng med!

HDL's Software Engineer

Hej Bikash! Berätta lite om dig själv, vem är du och vad gör du helst på din fritid? 

Hej på er! Jag heter Bikash och jag tog examen i datavetenskap från Chandigarh University i Indien och gick omedelbart till Hazesoft efter det. Jag är en riktig matälskare och när jag har ledig tid och är hungrig så går jag ut för att prova lokal mat! Jag gillar verkligen att testa nya maträtter och den lokala maten här är så god. Jag gillar också att titta på olika filmer när jag är ledig och även ta en runda med min cykel.

 

Vad är din titel här på Helsingborg Design LAB och vad är dina främsta uppgifter? 

Jag jobbar som Software Engineer här på Helsingborg Design LAB och  mina huvudsakliga arbetsuppgifter att implementera react och design i projektet. Min dag kan också gå ut på att jag designar och skapar datorsystem, webb-applikationer och innebär mycket kodning. Vi hanterar flera programvaruprojekt, utvecklar ny kod och samarbetar med kollegor för att lösa problem. Jag lägger också tid på att revidera och skriva om andras kod efter behov. Att bygga prototyper för kunder är en annan vanlig uppgift. Detta innebär att förstå kundens förväntningar och utveckla prototyper därefter. Jag samarbetar också med projektledare, UI- eller UX-designers, datavetare och andra team-medlemmar.

 

Hur ser en normal arbetsdag ut för dig som HDL’s Software Engineer? 

Jag vaknar runt 8 på morgonen och går upp för att göra mig en kopp té, kolla mina sociala medier och min mail för att sedan starta mitt arbete klockan 9. Det första jag gör på min arbetsdag är att kolla gårdagens to do list för att se om något ligger kvar, som ska göras under dagen. Sen sätter jag även upp en lista på saker som ska göras och kollar över vilka uppgifter som ska prioriteras. Under dagen fixar jag med bland annat implementera React och design i olika projekt tills jag slutar vid 18. Ofta så lägger jag lite timmar till på jobb under kvällen om något behöver fixas till eller göra mer research runt.

 

Vi kör 3 snabba med HDL’s Software Engineer Bikash! 

Sommar/Vinter

Morgon/Kväll

Pasta/Pizza

 

Vill ni komma i kontakt med oss här på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här. Tveka inte på att höra av er!