Träffa Helsingborg Design LAB’s Projektkoordinator Anna, som är inriktad på webbdesign och utveckling. Anna började här på HDL 2020 efter en examen i Online Marknadsföring på Medieinstitutet i Malmö. 

HDLs Projektkoordinator Anna

 

Berätta lite om dig själv, vem är Anna och vad gör du på fritiden? 

Jag är en positiv och driven tjej på 24år som brinner för att jobba och utvecklas. I december 2020 tog jag examen inom online marknadsföring och då påbörjade jag min resa här på Helsingborg Design LAB. Innan dess har jag till största del arbetat som visual merchandiser och varit insatt i mode och trender. Men jag kände att jag behövde en förändring, när jag fick en insyn i den digitala världen var det ett självklart val för mig. 

Efter min praktik insåg ganska snabbt att WordPress och hemsidor är något jag verkligen brinner för och tycker är kul, vilket resulterade i att jag la marknadsföringen lite åt sidan för att fokusera på att utvecklas inom projektledning och webbutveckling. Detta känns som en roll som verkligen passar mig. Jag längtar till min arbetsplats varje dag, när man har den känslan vet man att man verkligen har hittat rätt. 

Jag tycker det är så himla roligt att ha många bollar i luften och jag är tacksam över den variation som mitt jobb erbjuder mig varje dag. Att dagarna varierar gör att jag konstant lär mig nya saker, både från utvecklarna och även genom våra olika kundprojekt. Jag drivs av att alltid kunna utvecklas och utmana mig själv i olika situationer. 

På fritiden gillar att umgås med min familj och mina vänner. Jag spenderar även mycket av min lediga tid tillsammans med min hund – Harry, vi brukar gå långa promenader ute i skogen. Det är verkligen så skönt att komma ut i naturen, speciellt nu på våren när solen tittar fram. Jag spelar även en hel del golf, detta har jag gjort sen jag var liten, så på sommaren spenderar jag och min sambo mycket tid på golfbanan! 

Något jag har saknat nu under pandemin är att resa. Tycker det är så himla roligt att resa och få uppleva nya platser runt om i världen. Om jag ska välja ett favoritresemål måste jag säga Spanien – Marbella, vi brukar åka dit varje år. Klimatet är magiskt och maten (!!) finns det något godare än spansk tapas? Jag tror inte det. 🙂 Om jag inte hade bott i Sverige så hade Spanien varit ett självklart val för mig. 

 

Hur ser då veckorna ut för vår Projektkoordinator Anna?

Veckorna kan se väldigt varierande ut, men en typisk vecka innefattar vanligtvis en hel del kundsamtal, kundmöten och uppföljningar med både befintliga kunder och nya. Hur projekten ligger till rent utvecklingsmässigt samt om kund har nya önskemål som uppkommit längst uppbyggnaden av deras nya hemsida. 

Jag har även dagliga samtal med våra utvecklare där vi går igenom status för våra olika projekt och lägger upp en plan för nästkommande dag. Under vissa perioder kan det vara mer fokus på våra in house projekt där jag jobbar med marknadsföring för våra e-handelssidor. Det kan vara allt från att skicka ut nyhetsbrev, annonser till SEO. Medan det andra veckor är mer fokus på att lägga över content till nya hemsidor. Samt lägga upp moduler i WordPress och säkerställa korrigerings punkter enligt design från en hemsida som ligger i demo, som sedan presenteras för kund. 

Jag lägger även mycket av min tid på supportärenden som kommer in till oss på HDL genom mail eller telefon, ser till att dessa punkter åtgärdas så fort som möjligt och tilldelar våra utvecklare om det inte är något jag kan åtgärda själv.

Jag har ofta många bollar i luften, så en av de viktigaste sakerna med min roll är att ha en bra strukturerad plan för sitt arbete både långsiktigt och kortsiktigt, oavsett om det kommer till kundprojekt eller annonsresultat. Det är många deadlines att ta hänsyn till på olika plan därav behöver man vara stresstålig och ha ett bra fokus i arbetet!

 

Vi kör 3 snabba med vår Projektkoordinator Anna! 

Hund/katt

Kvällsmänniska/Morgonmänniska

Podd/ljudbok

 

Vill ni komma i kontakt med Anna så gör ni det lättast här!