Digitala Nyheter V.43

Välkomna tillbaka till Digitala Nyheter här på Helsingborg Design LAB! Den här veckan får vi ta del av uppdateringar kring Pinterest, Youtube, LinkedIn och Instagram. Häng med!

Pinterest

Pinterest lanserar en ny metod för videoinnehåll

Pinterest har tillkännagett en ny aktivering, i samarbete med The Louvren, som gör det möjligt för användare att uppleva det historiska konstgalleriet via videoelement i appen. Videoserien kommer att ta användarna bakom kulisserna och visa upp osynliga delar av utrymmet, vilket ger fler möjligheter till engagemang. Det nya initiativet är utformat för att utöka Pinterests ursprungliga programmering och göra det mer av en destination för underhållning, tillsammans med shopping – även om shopping förblir appens huvudfokus, med Pinterest som noterar att det också är ute efter att öka sina referenser för livestreaming.

Youtube

Youtube tillkännager en rad designändringar och UI-uppdateringar

Youtube har tillkännagett en rad visuella justeringar och UI-uppdateringar, som de säger är avsedda att få appen att kännas ”renare, mer livlig” och lättare att använda för olika ändamål. Den största uppdateringen är nyp för att zooma, vilket gör det möjligt för användare att utöka uppspelningsskärmen för att undersöka vissa detaljer eller element. YouTube rullar också ut mer exakta försök att hjälp användare att hitta den exakta punkten i ett videoklipp de behöver hoppa till. De rullar också några visuella presentations-uppdateringar, inklusive Ambient Mode, som ger en mer visuellt anpassad tittarupplevelse.

LinkedIn

LinkedIn lägger till nya ”Person” och ”Page” länkklistermärken

Efter att ha lagt till Link Stickers i Augusti, vilket ger nya kreativa övervägande för dina uppdateringar, har LinkedIn nu även lagt till ”Person” och ”Page” varianter, vilket ger ännu fler sätt att få mer trafik med dina LinkedIn-inlägg. Nu kan du då även länka till interna profiler, vilket kan bidra till att skapa mer engagemang i appen. I takt med att plattformen har breddats från inlägg endast för företag, har fler typer av interaktioner skett inom LinkedIn-flödet, vilket LinkedIn har försökt underlätta bättre via en rad nya funktioner och verktyg, inklusive länkklistermärken. Även om LinkedIn Stories inte fungerade, verkar delar av vad som skulle ha varit Stories nu hittat sin väg in i LinkedIns vanliga inläggsalternativ, inklusive dessa länkklistermärken, såväl som nya inläggsmallar.

Instagram

Instagram tillkännager ”Creator Portfolio” 

Instagram har officiellt tillkännagett sitt kommande ”Creator Portfolio”-alternativ, som gör det möjligt för kreatörer att bygga vad som i huvudsak är ett mediakit-paket, för att visa upp sin publikräckvidd, såväl som tidigare varumärkesarbete. Kreatörer kommer snart kunna bygga sin egen portfölj från Professional Dashboard i appen, processen kommer att vägleda kreatörer i att bygga sin pitch till varumärke, i syfte att säkra fler influencer-marknadsföringsavtal. Det liknar Instagrams Creator Marketplace-listor där influensers presenteras i ett kollektivt skyltfönster, även om en Creator Portfolio gör det möjligt för enskilda användare att dela sin profil direkt med potentiella partners i appen.

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.43 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här! Ni hittar även förra veckans Digitala Nyheter här.