Digitala Nyheter

Välkomna tillbaka till en ny vecka med Digitala Nyheter! Den här veckan ska vi få läsa om bland annat TikTok, Twitter, Reddit och Meta!

TikTok

TikTok lägger till fotoläge för stillbilder

Photo Mode ser exakt ut som Instagram, med användare som kan lägga upp karuseller av stillbilder som användare sedan kan bläddra igenom i appen. Photo Mode låter dig dela karusellinlägg av stillbilder som automatiskt visas en efter en. Du kan även lägga till musik till bilderna, som tittarna kan svepa igenom i sin egen takt. Detta kan utlösa nya trender, som före och efter bilder och kanske karuseller av memes som kommer att ge ett annat sätt att nå en publik. Men mest verkar det som att TikTok höjer ett finger till Instagram, som fortsätter att försöka replikera TikTok i ett försök att hålla fast vid sin publik.

 

TikTok har också lagt till några nya redigeringsverktyg för att göra det lättare att förfina dina klipp innan du lägger upp dem. De har också officiellt tillkännagett dess längre bildtexter, där skapare nu har upp till 2200 tecken för varje klipp, vilket är ett stort hopp från de 300 tecken man kunde använda förut.

Twitter

Twitter lanserar en uppdaterad flik för professionell kontoanalys

Twitter har uppdaterat sitt alternativ för professionella konton med en ny analysskärm, som ger en uppdaterad översikt över ditt totala kontoprestanda. Den nya professionella hemskärmen ger en snabb översikt över all din nyckelprestanda-statistik, inklusive totala tweetvisningar, engagemangsgrad, profilbesök och länkklick. Naturligtvis var all denna statistik tillgänglig tidigare, i dina Twitter Analytics-verktyg. Den här uppdaterade skärmen är mer av en omformatering, även om den också kan öppna dörrar för Twitter att lansera nya skärmförbättringar och datainsikter över tiden. Det gör det också lite lättare att se dina övergripande prestandadata på en skärm, vilket kan förenkla din process, samtidigt som det finns länkar till dina andra professionella kontoalternativ och verktyg direkt från insiktspanelen.

Reddit

Reddit lanserar uppdateringar till Ads Manager

Reddit fortsätter att utveckla sin annonsverksamhet och ger fler hänsyn till annonspartners. Reddit har tillkännagett en stor uppdatering av sin Ads Manager-plattform, som kommer att göra det lättare för företag att komma i gång med sina kampanjer och nå rätt målgrupper i appen. Först och främst lägger Reddit till ett nytt livechatt-element i Ads Manager, som ger direkt anslutning till Reddits supportteam för annonsrelaterade frågor. Naturligtvis betjänar Reddit mycket färre annonsklienter än de större apparna i utrymmet, men det är ett värdefullt tillägg som kan hjälpa till att få dina Reddit-kampanjer på rätt spår.

 

Reddit vill också ge hjälp med att ställa in dataspårning på din webbplats, med ett nytt Pixel Helper-verktyg, som kommer att ge vägledning om hur man integrerar Reddit Pixel för att mäta deras kampanjprestanda.

Meta

Meta kommer att stänga av sin nyhetsbrevs-plattform

Meta har bekräftat att de stänger av sin nyhetsplattform ”Bulletin”, bara 18 månader efter den första lanseringen. Ett annat tecken på Metas flyktiga intresse för de senaste trenderna, lanserade företaget Bulletin i April 2021, som en del av ett försök att ta del av den växande nyhetsbrevs-marknaden, med plattformar som Substack som ser massiv tillväxt för att underlätta direkt koppling mellan skribenter och deras publik. Twitter förvärvade också nyhetsbrevs-plattformen Revue, och det hade vid den tiden verkat som att nyhetsbrev kunde erbjuda en ny, kompletterande inkomstström för kreatörer, i linje med sociala appar.

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.41 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här! Ni hittar även Digitala Nyheter V.40 här!