Digitala Nyheter V.39

Digitala Nyheter V.39

Det har blivit dags för en ny Digitala Nyheter! Den här veckan får vi läsa om bland annat LinkedIn, Facebook, WhatsApp och Twitter!

LinkedIn

LinkedIn lägger till nya funktioner för företagssidor

Först och främst så gör LinkedIn sina nya inläggsmallar tillgängliga för alla företagssidor. Dessa inläggsmallar ger en rad visuella förbättringar för dina LinkedIn-uppdateringar, vilket kan hjälpa till att få dem att sticka ut i flöden. Som ett tillägg till detta gör LinkedIn också sina nya länk-klistermärken tillgängliga för företagssidor, vilket kan hjälpa till att få mer direkt respons på dina uppdateringar. På en annan front kommer LinkedIn nu också att göra det möjligt för företagssidor att fästa kommentarer under sina varumärkesinlägg. Detta kan vara ett bra sätt att väcka mer fokuserat engagemang och lyfta fram toppfans, medan du också kan använda detta för att helt enkelt öka interaktionen genom att fästa kommentaren med mest engagemang.

Facebook

Facebook testar ”endast prenumeranter”-inlägg

Facebook testar ett nytt inläggsalternativ som skulle göra det möjligt för dig att begränsa åtkomsten till ditt inlägg till endast prenumeranter under en första period efter publicering. Så vissa användare har nu tillgång till en ”Early Access for Subscribers”-växling i sina inläggsinställningar, vilket gör att du kan begränsa åtkomsten till det inlägget för en vald tidsperiod. Naturligtvis måste du ha prenumeranter först, men det kan vara ett annat praktiskt verktyg i Metas växande push för att förbättra attraktionskraft för kreatörer, för att få fler av dem att lägga upp oftare och få sina fans att komma tillbaka.

WhatsApp

WhatsApp lanserar ”samtalslänkar” 

WhatsApp har meddelat lanseringen av en ny Call Links-funktion som gör att du kan dela en länk för att bjuda in andra att gå med i en gruppchatt i appen. Man kommer nu kunna skapa dedikerade URL-länkar för WhatsApp gruppvideo och ljudchattar, vilket kommer göra det lättare för andra att gå med i diskussionen i appen. När det är tillgängligt för dig kommer du att kunna se alternativet samtalslänk på fliken ”Samtal”, vilket gör att du kan skapa en delbar länk för att få folk till dina chattar. Man kan till exempel köra en exklusiv chatt för att diskutera kommande produktlansering eller få feedback om potentiella uppdateringar. Meta säger att det också arbetar med säkra, krypterade videosamtal för upp till 32 personer.

Twitter

Twitter testar ett nytt sätt att visa upp varumärkes-gemenskaper 

Twitter vill locka fler varumärken och kreatörer att bygga gemenskaper i appen med ett nytt Community-utställningsalternativ för professionella profiler som nu testas internt. Twitter experimenterar med ett annat nytt Professional Profile-alternativ som skulle göra det möjligt för dig att visa en vald community på din Twitter-närvaro. Detta kan hjälpa dig att vägleda fler människor att gå med i din mer exklusiva, ämnesanpassade Twitter-diskussion och öka värdet av Twitter-gemenskaper i din process.

 

Har ni några frågor om Digitala Nyheter V.39 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!