Digitala Nyheter V.29

Digitala Nyheter V.29

Tiden flyger iväg och nu har halva sommaren redan gått, men vi har lite kvar att njuta av! Den här veckan ska vi få läsa om bland annat Metas nya AI-system, Twitters uppmaning, Nya Snapchat+ och Instagram Notes.

Digitala Nyheter V.29

Meta utvecklar ett nytt AI-system som kan skapa visuella tolkningar av text- och skisser

En av de intressanta AI-applikationsutvecklingarna på senare tid har varit Dall-E, ett AI-drivet verktyg som gör att du kan ange vilken textinmatning som helst, till exempel som “häst som använder sociala medier” och det kommer att pumpa ut bilder baserat på dess förståelse av den datan.

 

Du har förmodligen sett många av dessa visuella experiment sväva runt på webben, där några är mycket användbara och lämpliga i nya sammanhang, och andra är bara konstiga, sinnesvrida tolkningar, som visar hur AI-systemet ser på världen. Snart kan man ha ett annat sätt att experimentera med AI-tolkning av denna typ, via Metas nya ”Make-A-Scene”-system, som också använder textmeddelanden, såväl som inmatningsritningar, för att skapa helt nya visuella tolkningar.

Digitala Nyheter V.29

Twitter lägger till nya uppmaningar för att få fler användare att lägga till textbeskrivningar 

Nu kommer Twitter att uppmana dig att lägga till textbeskrivningar till dina bilder, med nya popup-fönster som visas för vissa användare som uppmärksammar dem på fördelarna med alternativa textsammanfattningar i tweets. Twitter vill få fler användare att överväga att lägga till alt-text, genom att ge en förklaring om varför textbeskrivningar av bilder är viktiga och hur de kan hjälpa fler människor att engagera sig i deras innehåll.

Textbeskrivningar är ett nyckelverktyg för synskadade användare, med skärmläsare som kan kommunicera dessa beskrivningar för att lägga till relevant sammanhang. Twitter-användare kan lägga till textbeskrivningar till vilken uppladdad bild eller GIF som helst, men det kräver manuell ansträngning – därav dessa nya uppmaningar.
Digitala Nyheter V.29

Snapchat lanserar officiellt sitt nya “Snapchat+”-prenumerationsprogram

Snapchat har officiellt lanserat sin nya Snapchat+-prenumerationstjänst, som gör det möjligt för användare att betala en månadsavgift för att få tillgång till exklusiva funktioner i appen, inklusive anpassade appikoner, nya profilmärken, datainsikter, visningsverktyg och mer.

 

Ingen av dessa är särskilt övertygande – de är inte “spelförändrande” funktioner som kommer att bli massanpassade. Men de kan tilltala en undergrupp av de mest passionerade Snap-användarna, och om Snap bara registrerar 1 % av sin aktiva användarbas, skulle det fortfarande motsvara ytterligare 13,2 miljoner USD i månadsinkomst (159 miljoner USD per år) för tillägget.

Digitala Nyheter V.29

Instagram testar ”Notes” i IG Direct 

Instagram har lagt till en ny uppdatering som just nu testas, den ena är ”Notes”, som lägger till en antecknings-hylla i din IG Direct-inkorg, där du kan lägga upp statusuppdateringar, eller vad du vill, för att dela med andra. Instagram Notes är 60 tecken långa uppdateringar som du kan lämna för alla dina kontakter att se, högst upp i din inkorg.  Instagram letar sätt att väcka mer engagemang, och det tror att dessa roliga små anteckningar kan vara en praktisk uppmaning för att få folk att prata och interagera mer i appen.

 

Har ni några frågor om Digitala Nyheter V.29 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!