Digitala Nyheter V.25

Sommaren är äntligen här och vi är mer än halvvägs in i Juni redan! Digitala Nyheter V.25 ska presenteras och vi ska få läsa om bland annat Snapchats nya lansering, Metas nya alternativ till Reels och Pinterest nya annonsverktyg. Häng med!

Digitala Nyheter V.22

Snapchat lanserar svar på Spotlight-klipp

Snapchat har nu lanserat att man kan svara på Spotlight-klipp, vilket ger ett annat sätt att engagera sig med dess TikTok liknande videoflöde. Vissa användare kan nu svara direkt på ett Spotlight-klipp, med kommentarer som sedan visas på klippet om det godkänns av skaparen.

Detta är en betydande förändring för snapchat med tanke på dess fokus på mer privata och intima kontakter. Även om användare kommer ha full kontroll över visningen av kommentarer. Om detta håller fler användare på Snap som ett resultat så är det en stor vinst, och att lägga till fler engagemangs-funktioner som kommentarer kan vara ett viktigt steg i funktionens utveckling.

Youtube

Youtube rapporterar att 1,5 miljarder använder Youtube Shorts 

Youtube har nu avslöjat en ny statistik om den ökande populariteten för Youtube Shorts som ursprungligen utformades för att späda på skillnaden mellan de två apparna och hindra YouTube-användare från att ta sig bort till den trendiga plattformen. Detta är en enorm siffra när man tänker på att Youtubes totala månatliga ”inloggade” publik är 2 miljarder.

Det betyder att cirka 75% av youtube-användarna engagerar sig i Shorts i någon form, vilket är ett stort förtroende för Youtubes tillvägagångssätt för att avvärja konkurrens från TikTok. Det ökande intresset för Shorts har förstärkts ytterligare genom en ny studie som visade att 70% av webbanvändarna nu regelbundet tittar på kortformade videos.

Digitala Nyheter V.23

Meta lägger till fler alternativ för att skapa Reels 

Eftersom trenden med korta videos blir större och större så fortsätter Meta att lägga till fler alternativ till att göra Reels på Instagram. Nu kan du remixa innehåll till Reels från din Instagram, samtidigt som det också har lagt till kapaciteten att skapa Reels från dina befintliga videor i Creator Studio. Remix for photos gör det möjligt för användare att skapa Reels baserat på ditt flöde. Detta innebär också att folk kan återanvända ditt innehåll som en mall, hur de vill, men du kan också stänga av alternativet i dina inställningar om du föredrar att det inte händer.

Instagram gör det också möjligt för användare att remixa vilken video som helst som de ser i appen, vilket ger mer inspiration till Reels-innehåll. På en annan front har Meta också lagt till kapaciteten att skapa Reels i Creator Studio genom att mixa om befintliga videos till kortare klipp. Processen guidar dig genom redigeringsprocessen för att skapa Reels och Storys genom att använda de bästa delarna av din befintliga video.

Digitala Nyheter V.23

Pinterest lanserar nya annonsverktyg 

Pinterest lanserar två nya annonsprodukter som är utformade för att hjälpa varumärken att utnyttja sina Storys idénålar, samtidigt som de lanserar en ny taggnings-process för ”Paid Partnership” som kommer att ge ett annat sätt för kreatörer att tjäna pengar på sina Pins. Först och främst lägger Pinterest till ett nytt ”Idéannonser”-erbjudande som, precis som Idé Pins, är flersidiga presentationer i helskärm, som inkluderar anpassade länkar. Idéannonserna kommer att visas i användarflöden med hjälp av Pinterests intresse-verktyg för att maximera responsen. Det är huvudsak en idénål som du kan förstärka med betald marknadsföring, vilket kommer att visa ditt innehåll inför fler användare i appen.

Pinterest lägger också til lett nytt ”Betald partnerskapsverktyg” som kommer att ge en annan väg för kreatörer att generera inkomster från sina Pin-insatser, genom att helt enkelt tagga företag i sina idénålar. Processen gör det möjligt för kreatörer att tagga företag i sina Idénålar! Skaparen och varumärket upprättar sedan detaljer om partnerskapet, och varumärket kan marknadsföra innehållet om de vill.

 

Läs förra veckans Digitala Nyheter! 

 

Har ni några frågor om Digitala Nyheter V.25 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborgs Design LAB så gör ni det enklast här!