Digitala Nyheter V.22

Digitala Nyheter V.22 är här! Den här veckan får vi bland annat läsa om TikToks nya WooCommerce-plugin, Instagrams reaktionsalternativ till Reels och mycket annat. Fortsätt läsa för att ta del av det senaste från sociala medier!

Digitala Nyheter V.22

Snapchat lägger till “Shared Stories” 

Snapchat ger sig mer och mer in i den ökande trenden av samarbetsinnehåll, med lanseringen av ett nytt “Shared Stories”-alternativ, som gör det möjligt för användare att bjuda in andra Snapchattare att bidra till Storyn med sina egna insikter. 

När man skapar en Shared Story kommer du nu att kunna välja personer som kommer att kunna bidra med sina egna Snap-tillägg. Storyn kommer sedan att kunna ses av dina kontakter och deras, vilket ger en utökad potential av exponering. Samtidigt så möjliggör detta en ny typ av samarbete inom Snapchat. Den utökade potentialen kan leda till att fler Snap Stories får större dragkraft, vilket ger bränsle till mer skapande och engagemang i appen. 

Digitala Nyheter V.22

TikTok tillkännager ett WooCommerce-plugin 

TikTok har tillkännagivit en ny integration med WooCommerce som gör det möjligt för WooCommerce-handlare att synkronisera sin butikskatalog med sin TikTok-profil, vilket driver dess mer avancerade produktvisnings-erbjudande. 

Det nya TikTok-pluginet för WooCommerce gör det alltså möjligt för användare att ansluta sin produktkatalog, aktivera TikTok-pixelspårning, skapa annonser och lansera dem, allt från WooCommerce-panelen. Att TikTok nu erbjuder e-handel skapar enorma möjligheterna, eftersom majoriteten av deras intäkter i Kina ny kommer från in-stream e-handelsintegrationer. 

Digitala Nyheter V.22

Reddit lanserar nytt program för ljudtalanger 

Reddit vill göra en större satsning på sitt Reddit Talk experiment, med ett nytt värdprogram för att hjälpa och våra topptalanger i appen. Reddit bjuder in vanliga Reddit Talk-värdar att delta i programmet med lockelsen av belöningar. 

För att kvalificera sig för dessa förmåner måste värdar hålla minst 4 samtal var 30:e dag mellan 15 Juni och 15 September 2022. Programmet är öppet för alla som har tillgång till Reddit Talk, medan användare även kan ansöka om tillträde. 

Digitala Nyheter V.22

Instagram arbetar med ett reaktionsalternativ till Reels 

Instagram testar för närvarande ett nytt alternativ som skulle uppmana användare att skapa en reaktionsvideo direkt från Reels. Det kan hjälpa till att få fler att lägga upp mer Reels-innehåll, med den snabba påminnelsen som hjälper dig att tänka på hur du kan göra samma sak i dina videor. 

Videosvar är ytterligare ett steg i TikToks riktning, eftersom Instagram letar efter sätt att närmare anpassa sig till TikToks kärna, och enormt populära erbjudande, för att omintetgöra TikToks tillväxt och hålla användarna anpassade till dess appar. 

 

Läs förra veckans Digitala Nyheter! 

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.22 eller vill komma i kontakt med oss här på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!