Digitala Nyheter V.21 är här! Snart är Maj slut och Juni närmar sig sakta men säkert, precis som alla nya tester och uppdateringar på de olika sociala kanalerna. Har ni inte läst om de senaste uppdateringarna så är det här helt rätt inlägg för er! Fortsätta läsa för att ta del av bland annat Snapchats lansering med eBay och TikToks minispel! 

Digitala Nyheter V.21

Instagram testar en ny full-screen display av inlägg och reels

Instagram har lanserat ett första test av en ny helskärms-variant av huvudflödet, vilket gör att allt innehåll nu ser mycket mer ut som TikTok. Instagram har redan sagt att de arbetar med att anpassa sitt flöde runt reels, med tanke på formatets popularitet, medan Meta förra veckan noterade att Reels redan utgör mer än 20% av tiden som människor spenderar på Instagram. 

Så småningom kommer även att Storys att förändras enligt vissa användare som redan fått testa. Detta betyder då att storys enbart att synas på profilens profilbild, då flödet kommer att täcka hela skärmen. 

 

Snapchat lanserar ett nytt alternativ med eBay

Snapchat har tillkännagett en ny integration med eBay, som kommer att göra det möjligt för användare att dela eBay-listor inom Snaps. Man kommer nu kunna dela en eBay-produkt till Snapchat och Snap Stories, som ett klistermärke som du kan lägga över på ditt inlägg. 

Detta kan göra det enklare för eBay-säljare som effektivt kan marknadsföra sina produkter på Snapchat till vänner och prenumeranter. Vilket är gratis reklam, även om det bara är begränsat till dina vänner och prenumeranter. Detta är ytterligare ett steg mot utökad e-handel för snap, som också integrerar ett växande utbud av AR-shoppingverktyg, köpbara Bitmoji-föremål och förbättra produktlistor etc. 

 

TikTok testar nya minispel 

Spel är utan tvekan den mest inflytelserika delen av onlinekulturen, och som sådan är det vettigt för TikTok att luta sig in i spel där det kan, eftersom det ser ut att maximera sin attraktionskraft bland yngre publik. TikTok erbjuder redan alternativ för streaming av spel och vill nu ta detta till nästa nivå, med lanseringen av sina egna minispel i appen för att öka användarens engagemang. 

Spelen ska vara enkla, HTML5-baserade Appar, som skulle utvecklas via trejeparts-utvecklare och studior som Zynga Inc.- de typer av spelar som var stora på Facebook för flera år sedan, och som nu har byggts in i messenger, snapchat och diverse andra appar. 

 

TikTok lanserar en ny tjänst för kreatörer 

TikTok vill göra det enklare för kreatörer att tjäna pengar på sina klipp via ett nytt program som de kallar “Branded Mission”, vilket kommer att göra det möjligt för kreatörer att ta dela v vad som i huvudsak är utmaningar för varumärkesinnehåll. Här kan sen varumärket sedan välja bland de inskickade klippen för sina reklamkampanjer. 

De valda kreatörerna får sedan en betalning, även om betalningsbeloppen, åtminstone i detta skede, inte kommer att variera beriden på individuell videoprestanda. Istället kommer varje uppdrag att lista intäktspotential, baserat på hur mycket varumärket är villig att betala. 

 

Läs förra veckans Digitala Nyheter! 

 

Har ni några frågor kring Digitala Nyheter V.21 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!