Digitala Nyheter V.18

Digitala Nyheter V.18 är här och denna veckan får ni ta del av uppdateringar kring TikTok, Snapchats drönare, Metas VR-headsett och Instagrams utökning av Reels.

Digitala Nyheter V.18

Meta planerar att lansera fyra nya VR-headsettyper 

Majoriteten av exemplen som vi har sett på Zuck och Co.s föreställda metaverse hittills involverar helt uppslukade virtuell verklighet och digitala utrymmen som möjliggör ett oändligt utbud av interaktioner. 

I linje med detta planerar Meta enligt uppgifter att släppa fyra nya VR-headset under de kommande två åren, visar en rapport från The Information baserad på Metas planer. Meta planerar att släppa Project Cambria, ett high-end VR och mixed Reality-headset som fakturerar som en enhet för framtidens arbete. Faktum är att Meta gav en första titt på Cambria-headsetet i slutet av förra året, som verkar vara en mer omgiven enhet. 

 

TikTok offentliggör nya live-evenemang och spotlights för mental hälsa 

Maj är månaden för mental hälsa och för att markera detta har TikTok gjort en rad olika livestream-evenemang och aktiveringar i appen för att hjälpa användare att hitta relevant stöd och hjälp och ytterligare bemärka samtal om mental hälsa. 

TikTok säger att de kommer att dela en rad innehåll under de viktigaste hashtaggarna #MentalHealthAwareness, #SelfCare och #LetsTalkMentalHealth som användare kommer att kunna följa för att hitta användbart innehåll relaterat till olika mentala hälsorelaterade problem och diskussioner. 

 

Instagram utökar livetestning av 90 sekunders Reels 

Fler användare får mer tid att filma sina Reels eftersom Instagram nu utökar sitt test av 90-sekunders Reels till fler användare. Instagram började testa längre Reels först i Februari och olika användare har sett alternativet dyka upp i appen sedan dess. 

Instagram håller för närvarande på att anpassa sitt videoutbud kring Reels-formatet och Instagram-chefen Adam Mosseri noterade redan i December att: “Vi kommer att fördubbla vårt fokus på video och konsolidera alla våra videoformat runt Reels”. 

 

Snapchat avslöjar drönarkamera, avancerade AR-verktyg och nya handelsintegrationer 

Snapchat har hållit sitt årliga Partner Summit där det tillkännagav en rad nya verktyg och funktioner, inklusive avancerade AR-verktyg för e-handelsvarumärken, förbättrade system för att hjälpa fler företag att skapa AR-upplevelser och en liten drönare som heter “Pixy” som kommer att följa dig runt och ladda upp videon till appen. 

Pixy-drönaren kommer att flyga några meter ovanför dig och ta både foton och videor. När det är klart kommer drönare att ladda upp allt innehåll till dina Snap Memories, så du väljer själv vad du laddar upp till appen eller någon annan app genom att ladda ner innehållet. Detta kan utlösa en ny kreativ trend, även om priset på $230 kan vara lite rejält för några anpassade bilder. Pixy-drönaren kommer initialt att finna tillgänglig i USA och Frankrike. 

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.18 eller vill komma i kontakt med oss så gör ni det lättast här!