Digitala Nyheter V.16

Påsken är över och vi kickar igång den här veckan med Digitala Nyheter v.16! Läs mer om automatiska undertexter på TikTok, Reddits nya sökverktyg, WhatsApps Communities och även Pinterest partnerskap med WooCommerce!

Digitala Nyheter V.16

Youtube och TikTok lägger till nya alternativ för automatisk bildtext 

YouTube har tagit ett nytt steg för att främja användningen av undertexter i sin app, medans TikTok också vill utöka sina funktioner genom att göra automatiska undertexter tillgängliga på alla klipp. 

YouTube produktchef Neal Mohan har meddelat att kreatörer lättare kan lägga ut skapandet och redigeringen av undertexter på sina klipp i Youtube Studio-appen. Inom “Behörigheter”-elementet finns det ett nytt alternativ för att lägga till “undertextredigerare” i appen, så att du kan ge åtkomst till en tredje part för att hantera undertexter på dina klipp. TikTok vill också uppgradera åtkomsten till textning och förbättra användbarheten för fler människor genom att slå på en automatisk textning på engelska som standard för alla uppladdningar. 

 

Reddit uppdaterar sökverktyg och lägger till sök för kommentarer 

Reddit har gjort en betydande utökning av sin sökkapacitet där man nu får möjlighet till att söka efter kommentarer på Reddit, vilket ger nya sätt att underlätta upptäckten och avslöja relevanta konversationer i appen. 

När man gör en nyckelordssökning inne på Reddit så kommer du nu kunna filtrera dina resultat med “kommentarer”, utöver de befintliga kategorierna. Detta kan vara ett bra sätt att samla in värdefull feedback och det är värt att ta en titt på vad du kan hitta för att bättre förstå de olika elementen. 

 

WhatsApp presenterar “Communities” för att förbättra gruppchatter 

WhatsApp har tillkännagivit en ny Community-funktion som är designad för att ge ytterligare funktionalitet för gruppchatter i appen. Det här inkluderar även en rad nya funktioner så som fil-delning, emoji-reaktioner, gruppsamtal och mer. 

WhatsApp Communities syfte är att fylla behovet med övergripande gemenskaper som sedan kan inkludera i en rad mindre mer nischade chattar. 

 

Pinterest tillkännager nytt partnerskap med WooCommerce 

Pinterest har offentliggjort ett nytt partnerskap med e-handelsplattformen WooCommerce som kommer att göra det möjligt för WooCoomerces 3,6 miljoner grossister att konvertera sina produktkataloger till Shoppable Pins på Pinterest. 

WooCommerce är i första hand en e-handelspluging för WordPress, som gör det möjligt för WordPress-användare att lägga till en produktpresentation på sin webbplats. Nu kommer de också att kunna lägga upp samma objekt på Pinterest, vilket utökar deras möjligheter till exponering och försäljning. 

 

Har ni några frågor om Digitala Nyheter V.16 eller vill komma i kontakt med oss så gör ni det enklast här!