Digitala Nyheter V.15

Vi är snart halvvägs inne i April och påsken väntar runt hörnet! Idag delar vi med oss av Digitala Nyheter V.15 här på bloggen. Få mer inblick i vad NFT ska göra på Facebook och vad BeReal är för något!

Digitala Nyheter V.15

NFT kommer till Facebook och Instagram 

Mitt i bedrägerier och annan elak aktivitet verkar det som att en del av luften har tömts ut från NFT-hypebubbla, eftersom fler människor vill ta ett steg tillbaka från att investera i digitala konstbilder. Men trots det ser många fortfarande NFTs som framtiden, med den genomträngande uppfattningen bland förespråkarna att vi helt enkelt är för tidigt i processen. 

Det verkar som att Facebook kommer att försöka underlätta dedikerade NFT-gemenskapet och blir mer av en hemdestination för vissa innehavare och deras diskussioner. Just nu finns de flesta NFT-communities på Discord, där vitlistning och andra element äger rum. Men kanske kan Facebook bli den nya hemmabasen för sådana, och helst ta en del av det engagemanget tillbaka till sina appar, med mer dedikerade, integrerade NFT-diskussioner och communityfunktioner som i linje med Facebooks skala, skulle kunna vara ett attraktivt lockande för NFT projekt. 

 

Instagram har tagit bort InStream-annonser från sina alternativ till annonsering  

Instagram har nu tagit ett ytterligare steg mot sin nästa utveckling, där annonspartners nu informeras om att placering av in-stream-videoannonser inte längre är tillgängligt som ett alternativ i appen. Meta låter annonsörer veta att det inte längre kan använda Instagram In-stream-spots, men att de kan använda Reels-placering som ett alternativ för videoannonser på Instagram. 

 

Den sociala appen BeReal tar fart

Den trendiga appen BeReal stiger snabbt i nedladdningslistorna och ligger just nu på 315% redan i år. Appen fokuserar på verklig och autentisk anslutning, en oredigerad syn på social delning, designad för att hjälpa människor att ta ett steg bort från de alltför kurerade flödena från andra appar. 

BeReal går ut på att användare en gång om dagen uppmanas att dela en bild av vad de håller på med och de har 2 minuter på sig att dela sitt svar. Appen tar foton med hjälp av front- och backkameran, så att du inte bara ser vad personen gör utan även var de är och tidsgränsen begränsar din kapacitet att iscensätta och redigera bilder. 

 

Meta lanserar nya finansieringsprogram för skapare för att främja utvecklingen av Metaverse

Meta går snabbt in i nästa steg av digital anslutning, eller åtminstone sätter det scenen för Metavers utveckling, med två nya finansieringsalternativ för skapare som är utformade för att bättre motivera användarnas bidrag till dess digitala världar. 

Det första är en utökning av Horizon Worlds Creator Funding-program på 10 miljoner dollar, som lanserades i Oktober förra året. Horizon World är Metas VR-sandlåda där kreatörer kan bygga sina egna uppslukande upplevelser. Det andra elementet är förmodligen den mer intressanta aspekten. Meta lanserar också ett pilotprogram som kommer att göra det möjligt för vissa kreatörer att sälja virtuella föremål och effekter inom sina VR-världar. 

 

Vill ni veta mer om Digitala Nyheter V.15 eller har några frågor till oss så når ni oss enklast här!