Digitala Nyheter V.14 är här och vi är redan i April! Månaderna bara flyger fram, nästan i samma fart som alla nyheter kring Sociala Medier gör. Den här veckan får vi ta del av uppdateringar och nyheter gällande Meta, Instagram, Snapchat och Twitter! 

Digitala Nyheter V.14

Meta offentligör en ny “Conversation Business Messaging Event” 

Meta har släppt “Conversations” som är en konversationskonferens där de kommer att visa upp sina senaste innovationer och kommande uppgraderingar för sina meddelandeplattformar. 

Konversationskonferensen kommer att visa upp nya produktuppdateringar, tillsammans med teknisk djupdykning för utvecklare, funnktionsdemonstrationer, paneler och mer. Har man tur så kanske man till och med kan få ett framträdande av Zuckerberg själv! 

Instagram uppdaterar redigeringsverktygen för Reels

Instagram uppdaterade nyligen redigeringsprocessen inom Reels för att göra det lättare att trimma och omarrondera dina videoklipp. 

Det nya redigeringsflödet gör det möjligt för dig att enklare redigera varje klipp genom att trycka på miniatyrbilden och skära ner det specifika segmentet du vill trimma till. Sedan kan du även ordna om vart och ett av klippen i det nya “Re-order Mode”, vilket förenklar hela redigeringsprocessen. 

Snapchat lägger till Youtube länk-stickers för att förbättra videodelning 

Efter att ha gjort det möjligt för användare att lägga till tweets direkt i sina Snaps i slutet av 2020, lägger nu Snapchat till ytterligare ett nytt delningsalternativ. Nu kan användare även dela Youtube-videor med vänner, direkt från kameran inne på Snapchat. 

Det här gör det enklare att dela sina favoritklipp och videos precis där man redan pratar med sina vänner på Snapchat. Det är även ett bra sätt att uppmunta till mer aktiv delning, med dekaldisplayen som ger en mer integrerad, direkt delningsprocess, i motsats till att bara skicka en länk i meddelande. 

Twitter testar nya interaktiva annonstyper 

Twitterflödet är på väg att bli mycket mer intressant, då tre nya annonsformat är på väg. För annonsörer ser detta väldigt imponerande ut, men för användare kan det få ditt flöde att kännas lite mer kommersiellt, vilket kan ta lite tid att vänja sig vid. 

De nya annonsformaten är Interaktiva textannonser, som gör det möjligt för annonsörer att koppla målsidor till valda ord. Den andra uppdateringen är “Product Explorer Ads”, som gör att dina annonsprodukter kommer visas i 3D. Den sista uppdateringen är “Collection Ads” som gör det möjligt för varumärken att visa en rad bilder för att följa det huvudsakliga tweetfokuset. 

 

Har ni några frågor om Digitala Nyheter V.14 eller vill komma i kontakt med oss så gör ni det lättast här!