Välkomna till Digitala Nyheter V.12 på sociala medier! Denna veckan kan du läsa om rättegången med Meta och hur lives blir bättre på Instagram. 

Digitala Nyheter V.12

Instagram lanserar ett moderatoralternativ för lives 

Instagram lägger till mer kapacitet för att hantera dina livesändningar i appen, genom ett nytt moderatoralternativ. Detta gör det möjligt för användare att tilldela en moderator till sina livestreams. Moderatorn kan ta bort kommentarer, stänga av användare från att kommentera och även ta bort tittare. 

Detta kommer att tillhandahålla ett annat sätt att kontrollera innehållsflödet i en livestream och åtgärda problem med olämpligt beteende. Detta kommer i sin tur hjälpa till att ge lite extra säkerhet för livestreams på Instagram. 

 

Snapchat lägger till nya “anpassade landmarkörer” för att bygga platslänkade AR-upplevelser 

Snapchat lägger till ytterligare ett sätt för marknadsförare att använda sin AR Landmarks-funktion, med ett nytt Custom Landmakers-alternativ i Lens Studio som gör det möjligt för vem som helst att skapa en platslåst AR-upplevelse. 

Snapchat förklarar det som att Landmarkers gör det möjligt för kreatörer att bygga platsspecifika AR-upplevelser, som bygger på befintlig, verklig infrastruktur med digitala effekter. Custom Landmarkers gör det möjligt för dig att skapa dina egna AR-effekter kopplade till vilken plats som helst, så du kan till exempel bygga en AR-grafik som expanderar på din butiks-logotyp, eller berättar din affärshistoria genom AR-medel.

 

Meta i ny rättegång över försäljning av falska kundrecensioner på Facebook

Meta har lämnat in en ny stämningsansökan i Kalifornien angående användningen av falska recensioner på Facebook, riktad mot en speciell säljare av falska recensioner. 

Enligt Meta har Chad Taylor Cowan som hade arbetat som “Customer Feedback Score Solutions” gett falska recensioner och feedback för företag, med avsikt att på konstgjort väg öka deras Facebook Customer Feedback Score. 

 

Youtube lägger till nya funktioner för livestreaming. Så som livegäster och helskärmsläge 

Youtube har förhandsgranskat några kommande uppdateringar för Youtube Live. Så som livestreamgäster, nya aviseringar för när en kanal sänder live i appen och uppdaterade visningsalternativ. 

I likhet med andra livealternativ kommer Youtube snart att lansera en pilot av vad man kallar “Go Live Together” som gör det möjligt för kreatörer att bjuda in en gäst till sin livestream genom att enkelt skicka personen en länk. Den utökade kapaciteten att gå live med en gäst kan minska trycket på en soloskapare, eftersom det kan vara skrämmande för vissa att gå live när det bara är du. 

En annan grej Youtube lägger till är “Live-Ringar”, det vill säga att det lyser en röd ring runt din profilbild när du går live. Den här uppdateringar liknar den Instagram har när en person är Live, för att hjälpa tittarna att identifiera när en kanal går live. 

 

Hör av er till oss om ni har några frågor angående Digitala Nyheter V.12 eller bara vill komma i kontakt med oss här!